A raz zostaneme po kolená v sr*čkách. Čo podľa poslanca Poliačika spája vraždu britskej poslankyne a Kaliňáka?

    0
    Martin Poliačik, poslanec za stranu Sloboda a Solidarita (Autor: SITA)

    „S nenávisťou je to ako so spodnou vodou v kanalizácii. Môže nepozorovane dlhodobo stúpať. Stačí, keď tu jeden pridá trochu špiny, tam niekto upchá nejaký ten kanál alebo sa len niekto pri liatí špiny zostane nečinne prizerať. Jedného dňa potom niekde kanál rupne a všetci sme po kolená v, prepytujem, sr*čkách,“ píše saskár v blogu na stránkach Denníka N.

    Poliačik tvrdí, že Jo Coxovej nevzal život Brexit, náboženstvo či rasa. Podľa poslanca za tým bola nenávisť. „Tento prípad sa nás týka asi viac, ako si myslíme,“ podotýka. Ďalej uvádza aj prípady z našej domoviny a popisuje konkrétne príklady, keď aj naša politická elita „priložila ruku k dielu“.

    „Hladiny nenávistných spodných vôd u nás stúpajú rovnako ako po celej Európe. Stačí, že niekto prileje svoju žufanku splašiek, napr. zaželá veternú smršť festivalu, kde vietor pred rokmi zrútil stan a umrel pri tom človek. Premiér povie, že musel bojovať s mimovládkami. Kolega Hrnko si kopne do RTVS, že má spravodajstvo pre bratislavskú kaviareň a tak ďalej. Každý niečo prileje,“ vymenúva Poliačik.

    Poslanec sa od vraždy britskej poslankyne dostáva až k aktuálnej kauze okolo Roberta Kaliňáka a jeho kšeftovaniu s kontroverzným podnikateľom Ladislavom Bašternákom. Taktiež sa v pozitívnom svetle vyjadril aj k nedávnemu prejavu prezidenta Andreja Kisku. „Robert Kaliňák čelí takým pochybnostiam, že snahou mocensky sa udržať na mieste len zvyšuje napätie. Ak táto vláda mala vzniknúť ako ostrov stability potláčajúci rast prejavov nenávisti v slovenskej spoločnosti, je nemysliteľné, aby Robert Kaliňák ostal na svojom mieste,“ dodáva poslanec.

    - Reklama -