A dosť! Vzbura v rakúskej armáde? Dôstojníci prelomili mlčanie. Postavili sa na odpor politikom a toto žiadajú

    0
    Erich Cibulka, predseda Združenia dôstojníkov v Rakúsku (Autor: ReproFoto: youtube)

    Vojaci rakúskej armády vytvorili platformu s názvom Opevnené Rakúsko. Od rakúskej vlády požadujú, aby sa nedištancovala od zodpovednosti za bezpečnosť obyvateľov krajiny a aby nezneužívala armádu na svoje politické ciele.

    Varujú tiež pred nebezpečenstvom nečinnosti armády z dôvodu finančnej poddimenzovanosti. Na YouTube sa objavil videoklip, v ktorom vystupujú plukovník Siegfried Abel, šéf združenia dôstojníkov v Rakúsku plukovník Erich Cibulka či generál  Günther Greindl.

    Generál Greindl je významnou osobnosťou armády v Rakúsku. Bol spolutvorcom koncepcie vývoja ozbrojených zložiek v krajine, zastupoval rakúsku armádu pri medzinárodných inštitúciách, je zakladateľom a prezidentom Spolku rakúskych príslušníkov mierových síl. Server info-direkt.eu uvádza, že je vysoko pravdepodobné, že sa ministerstvo obrany a federálna vláda môžu prostredníctvom tejto aktivity dôstojníkov, dostať pod veľký tlak.

    Politici ignorujú obavy občanov

    Dôstojníci vystupujúci vo videu detailne zdôvodňujú svoje rozhodnutie upozorniť na žalostný stav v oblasti bezpečnostnej politiky štátu vzhľadom na riziká, ktoré v európskom priestore aktuálne existujú. ,, Ako vojaci rakúskej armády, slúžime našej krajine. Robíme túto službu s hrdosťou a presvedčením už po celé desaťročia,“ začínajú vysvetľovať príslušníci ozbrojených zložiek v Rakúsku.

    Pokračujú, že nebezpečenstvo narastá každým dňom, pričom sa odvolávajú na konflikt medzi východom a západom, teda medzi Ruskom a NATO, terorizmus v Európe v podobe militantov bojujúcich za tzv. Islamský štát a na nekontrolovateľnú masovú migráciu miliónov ľudí v Európe. Upozorňujú na to, že veľká časť politickej scény spomínané bezpečnostné hrozby ignoruje a na obavy svojich občanov jednoducho neberie ohľad.

    Zdegenerovaná obranyschopnosť

    „Nielen armáda bola plánovane zničená, ale aj ´domobrana občanov´je systematicky likvidovaná a zosmiešňovaná. Preto budú musieť vojaci začať nielen hovoriť, ale aj konať. Prostredníctvom, doslova zdegenerovanej obranyschopnosti je najviac ohrozená bezpečnosť našej krajiny a jej obyvateľov,“ hovoria dôstojníci.

    Čo navrhujú? Okrem zhodnotenia akcieschopnosti a obranyschopnosti ozbrojených síl je nutné efektívne zabezpečiť hranice. „Vojaci už nebudú dlhšie mlčať a zhodujú sa: Chceme akcieschopné a suverénne Rakúsko. Chceme bezpečnú budúcnosť pre naše deti a vnúčatá,“ zdôraznili rakúski vojaci.

    Video s prejavmi rakúskych dôstojníkov. (Zdroj: YouTube.com)

    - Reklama -