A čo ak vzniknú aj paralelné pseudoarmády iného ako „vlasteneckého“ zamerania? Pýta sa Hrnko priaznivcov Slovenských brancov

    0
    Slovenskí branci, ilustračné foto (Autor: Facebook Slovenskí branci)
    Hrnko na svojom facebookovom profile píše, že v poslednom čase sa znášajú hromy-blesky na ministra Petra Gajdoša a cez neho aj na SNS za to, že sa postavili proti pôsobeniu organizácie Slovenskí branci. „Vraj sme protivlasteneckí, napádame dobrých vlastencov, ktorí nechcú nič iné, len sa pripravovať na obranu vlasti. Nuž, tak si nalejme do pohára čistého vína!“ vyzýva poslanec SNS. 
     
    „Pýtam sa všetkých tých, ktorým tak leží na srdci obrana vlasti, či budú rovnako podporovať vytváranie celoplošných paralelných kvázi armád typu Maďarskí branci, Cigánski branci, Islamskí branci na Slovensku,“ pýta sa Hrnko. 
     
    Poslanec národniarov varuje, že keď môžu na Slovensku existovať legálne organizácie typu Slovenskí branci, tak nebude možné zabrániť tomu, aby vznikli na našom území aj paralelné pseudoarmády iného ako „vlasteneckého“ zamerania. 
     
     
    „To fakt tu niekto chce fragmentovať slovenskú spoločnosť a dostať ju do konfliktu každý s každým. Použitie ozbrojenej moci, vytváranie orgánov a nástrojov na jej použitie musia zostať v rukách štátu,“ myslí si národniar. 
     
    SNS nemá podľa Hrnka nič proti brannej príprave obyvateľstva a podporuje občianske branné aktivity, ale nemôže pri tom podľa neho ísť o budovanie paralelných vojensky organizovaných štruktúr mimo kontroly štátu.
     
    Aktivity ako napríklad výcvik zovretých jednotiek, nácvik osádok obrnených vozidiel, streľba z ťažkých zbraní sa nedajú podľa Hrnka považovať za občiansku brannú aktivitu. „Na to jednoducho musí mať monopol štát a jeho ozbrojené zložky. A preto – a nielen preto – sa od absolventov takéhoto výcviku požaduje vojenská prísaha!“ uzatvára Hrnko.
     
     
    - Reklama -