88-ročná Nemka pôjde opäť za mreže za popieranie holokaustu

    0
    Nacistický vyhladzovací tábor Auschwitz-Birkenau pri poľskom Osvienčime (Autor: SITA)

    Dnešný verdikt prišiel po tom, čo sa Haverbecková odvolala proti rozsudku 2,5 roka nepodmienečne, ktorý nad ňou v novembri vyniesol súd nižšieho stupňa.

    Haverbecková, ktorá bola za popieranie holokaustu odsúdená aj v minulosti, skončila tentoraz pred súdom za sériu článkov uverejnených v krajne pravicovom časopise Stimme des Reiches (Hlas ríše), v ktorých popiera existenciu holokaustu a tvrdí, že tábor Auschwitz-Birkenau na území nacistami okupovaného Poľska nebol vyhladzovací, ale len pracovný.

    V novembri 2015 poslal Haverbeckovú súd v Hamburgu na desať mesiacov do väzenia po zverejnení televízneho rozhovoru, kde hovorila o holokauste ako o najväčšom a najtrvácnejšom klamstve v dejinách.

    Haverbeckovú opakovane súdili aj predtým, pričom jej trestný register už obsahuje dve pokuty a podmienečný trest za poburovanie.

    Za verejné schvaľovanie, popieranie alebo zľahčovanie masového vyvražďovania Židov v ére nacistickej Tretej ríše hrozia v Nemecku tresty v rozsahu od pokuty až po päťročný pobyt vo väzení.

    - Reklama -