Český prezident Zeman sa vráti k pracovnému životu, z nemocnice ho prepustia už o pár dní

0

17.9.2021 Český prezident Miloš Zeman nie je v ohrození života a budúci týždeň plánuje obnoviť normálny pracovný program. Informoval o tom vo štvrtok hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček.

Ako uviedol, prezident v utorok 14. septembra plánovane nastúpil do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Prahe. Lekári dôkladne vyšetrili jeho zdravotný stav prostredníctvom počítačovej tomografie (CT), sonografie a odberov krvi. Spomenuté vyšetrenia nepreukázali žiadne ochorenia alebo akékoľvek iné problémy, ktoré by hlavu štátu ohrozovali na živote, uvádza sa vo vyhlásení na internetovej stránke Pražského hradu.

Prezident republiky podľa zistení lekárov trpí dehydratáciou a miernym vyčerpaním. Nadlimitné hodnoty pri cukrovke neboli zistené, pretrváva neuropatia dolných končatín, ako je známe už dlhší čas, uviedol Ovčáček. Rekondičný pobyt v ÚVN zahrňujúci infúzie sa teraz dokončí a v budúcom týždni plánuje prezident normálny pracovný program, uzavrel hovorca.

Zeman bol vo vojenskej nemocnici v uplynulých rokoch niekoľkokrát. Vlani mu tam operovali zlomenú ruku a rok predtým tam bol štyri dni na rekondičnom pobyte. Začiatkom tohto roka ho tam zase očkovali proti koronavírusu a tiež tam absolvoval komplexnú preventívnu prehliadku, pre ktorú tam bol dva dni.

Viac k témam: hospitalizácia, zdravotné problémy
Zdroj: Webnoviny.sk – Český prezident Zeman sa vráti k pracovnému životu, z nemocnice ho prepustia už o pár dní © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -