13 mužov a dve ženy: Pozrite si konečný zoznam kandidátov na prezidenta Slovenska

    0
    Prezidentský palác (Grasalkovičov palác) na Hodžovom námestí v Bratislave (Autor: SITA)

    V abecednom poradí kandidujú:

    – Béla Bugár

    – Zuzana Čaputová

    – Martin Daňo

    – Štefan Harabin

    – Eduard Chmelár

    – Marian Kotleba

    – Milan Krajniak

    – József Menyhárt

    – František Mikloško

    – Robert Mistrík

    – Maroš Šefčovič

    – Róbert Švec

    – Bohumila Tauchmannová

    – Juraj Zábojník

    – Ivan Zuzula.

    Na preverenie zákonných náležitostí si ešte musia počkať Kotleba, Krajniak (doručili podpisy v stredu 30.1.), Šefčovič a Zuzula (priniesli ich vo štvrtok 31.1.). Novinárom to potvrdil hovorca predsedu parlamentu Tomáš Kostelník. Komisia preskúmava, či splnili všetko, čo zákon žiada a následne dáva odporúčanie predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi (SNS) kandidatúru prijať alebo nie.

    Šéf parlamentu už takto odmietol Radovana Znášika, ktorý nebude mať v deň volieb zákonom požadovaných 40 rokov. Neuznal ani podpisy Jána Molnára pre “závažné podozrenia”. Ten ich vyzbieral od poslancov. Krátko pred polnocou prišel do podateľne aj Martin Konečný, doniesol však len 164 podpisov občanov.

    Spomedzi 15 uchádzačov sa na podpis minimálne 15 poslancov parlamentu spoľahli Daňo a Šefčovič. Zvyšní uchádzači sa vydali cestou vyzbierania minimálne 15.000 podpisov od občanov.

    Voľby prezidenta SR sa budú konať 16. marca. V prípade nezvolenia hlavy štátu v prvom kole sa uskutoční druhé, ktoré sa bude konať 30. marca.

    - Reklama -