´Slušní´ reagujú na Fica: Toto odmietame

    0
    20. marca 2018 v Bratislave: Na archívnej snímke prezident Kiska so zástupcami z iniciatívy Za slušné Slovensko, zľava Juraj Šeliga, Katarína Nagyová Pázmányová, Táňa Sedláková a Karolína Farská. (Autor: TASR)

    Líder Smeru vo videu opäť nazval organizátorov iniciatívy Sorosovými deťmi a zopakoval svoje presvedčenie, že za “slušnými” sú zahraničné peniaze.

    „Iniciatíva Za slušné Slovensko, ktorá bola financovaná zo zahraničia a ktorá stála za organizovaním protivládnych protestov, nie je žiadna občianska platforma,” povedal Fico.

    Šéf najsilnejšej koaličnej strany súhlasil s Matovičovým vyjadrením a naviac dodal, že ide o “obyčajnú mládežnícku politickú organizáciu Trubanovej a Kiskovej strany”. 

    Na vyjadrenia expremiéra prostredníctvom sociálnej siete už reagovala aj samotná iniciatíva. “Mrzí nás, ale nie úplne prekvapuje, že pán poslanec Fico pokračuje v opakovaní a šírení lží,” uvádzajú organizátori protestov v statuse.
     
    Zároveň zdôrazňujú, že podstatou ich občianskej iniciatívy sú občianske a demokratické princípy, nie stranícke boje, tie prenechávú politikom. “Uvedomujeme si, že začína kampaň a tá bude špinavá, ale odmietame sa do nej nechať zatiahnuť,”  pripomínajú.
     
    Na adresu bývalého premiéra napísali, že sa len snaží odvracať pozornosť od svojich káuz. “Klame, pretože mu prekáža, že z dôvodu tlaku desiatok tisíc ľudí musel odstúpiť zo svojej funkcie. Už očividne zabudol na Vadalu, Jasaňa a Troškovú, Kaliňáka, rozkradnuté eurofondy, mafiu na východnom Slovensku… Berie do úst spomienku na Jána a Martinu, pričom dvaja nevinní mladí ľudia boli zavraždení práve za jeho vlády. Opakovane sa obúva do novinárov, pričom zavraždený novinár za jeho vlády neúspešne žiadal o ochranu. Na toto nesmieme zabúdať. Od začiatku sme boli a budeme občianskou iniciatívou, ktorá sa nevzdá a bude stále volať po slušnom a spravodlivom Slovensku. Neboli sme platení zo zahraničia a už vôbec nie jedným človekom. Od marca minulého roka do dnešného dňa podporilo naše aktivity viac ako 5500 ľudí zo Slovenska. Všetky pohyby si môžete pozrieť na našom transparentnom účte a ďakujeme vám za vašu finančnú podporu,” podčiarkujú vo svojom stanovisku.
     

    “Sme a vždy sme boli občianska platforma, nie mládežnícka a už vôbec nie stranícka organizácia. Organizátori z miest sú podnikatelia, učitelia, seniori, zamestnanci aj štátni zamestnanci, slobodné matky… Nie sme profesionáli a všetko, čo robíme, robíme naplno, najlepšie ako vieme, úprimne a v snahe byť verní hodnotám slobody a demokracie. Úlohu občana považujeme za esenciálnu a nenahraditeľnú. My všetci sme tí, na ktorých sme čakali,” dodáva iniciatíva Za slušné Slovensko.

    Autor: Redakcia

     

    - Reklama -