„Máme loď!“ oznámilo hnutie, ktoré chce pri brehoch Afriky blokovať migráciu. Neziskovky, traste sa?

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Zatiaľ čo lode desiatok neziskových organizácií vozia utečencov k európskym brehom, hnutie Generation Identity má v rámci svojho projektu „Defend Europe“ (Bráňte Európu, pozn. red.) iný plán. Mladí Európania združení v tomto hnutí sa stavajú proti liberálnej prisťahovaleckej politike a obviňujú politické elity z nečinnosti a neschopnosti. Preto sa rozhodli v rámci crowdfundingu získať peniaze na nákup vlastnej lode.

    Hlavným cieľom ich plánovanej misie však nie je prevážať utečencov do Európy, ale naopak, postarať sa o to, aby utečenci zostali na africkom kontinente. Členovia hnutia sa zameriavajú na „zdokumentovanie“ činnosti neziskoviek, ktoré sa nielen podľa ich názoru priamo podieľajú na ilegálnom pašovaní ľudí do Európy. Zároveň hodlá hnutie Generation Identity zasahovať v prípade, že sa stane svedkom nezákonných praktík neziskoviek alebo pašerákov.

    „Budeme spolupracovať s líbyjskou pobrežnou strážou a ponúkneme jej v prípade potreby pomoc. Chceme konať tam, kde naši politici zlyhali, a urobiť všetko pre to, aby sme zastavili zničujúcu ilegálnu migráciu do Európy. Ak dostaneme signál SOS, samozrejme, ľuďom v núdzi pomôžeme. Následne ich však nedovezieme do vzdialenej Európy, ale odovzdáme ich do rúk úradov v Líbyi,“ píše sa v správe hnutia Generation Identity s tým, že jeho loď nebude narušovať teritoriálne vody žiadneho zo štátov v oblasti.

    Hnutie tvrdí, že masívna migračná vlna mení tvár európskeho kontinentu. „Prichádzame o bezpečnosť a náš spôsob života. Čoskoro sa môže stať, že Európania budú doma menšinou. Naša budúcnosť je vážne ohrozená,“ píše sa na webe hnutia. Ako uvádza web WeSearchr.com, hnutiu sa už podarilo získať od darcov vyše 90 000 dolárov a do konca zbierky ešte zostávajú viac ako tri dni. Pred niekoľkými dňami sa hnutiu podarilo získať loď, ktorá čoskoro vypláva na svoju prvú misiu.

    „Problém je v tom, že naša loď nie je v Stredozemnom mori, ale treba ju previezť odinakiaľ. Na to potrebujeme asi 80 000 dolárov. Máme posádku aj konkrétny plán, ako ubrániť Európu a zároveň zachraňovať životy na mori. Naše možnosti sú však obmedzené. Po nátlaku mainstreamových médií a politikov nám zablokovali naše účty. Nemáme peniaze, žiadne médiá ani fondy Georgea Sorosa. Môžeme sa spoliehať len na vašu pomoc.“

    - Reklama -