Kaliňák a Kováčik majú čo vysvetľovať, myslí si poslanec Vašečka. Chce zvolať mimoriadny Výbor pre obranu a bezpečnosť

    0
    Richard Vašečka ako tieňový minister obrany (Autor: SITA)

    “Vážne podozrenia z marenia vyšetrovania kauzy Gorila, o ktorých hovoril bývalý šéf vyšetrovacieho tímu, sú bezpochyby ešte väčším škandálom ako samotná Gorila. Pokladám za nevyhnutné, aby minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik prišli tieto podozrenia vysvetliť,” povedal Vašečka.

    Zároveň uviedol, že Kováčik sa v minulosti zdráhal prísť na brannobezpečnostný výbor, lebo činnosť prokuratúry spadá pod Ústavnoprávny výbor NR SR. “Komunikujeme teda aj s kolegami z tohto výboru, aby ho predvolali oni. V prípade, že na výboroch nebudú podozrenia z marenia vyšetrovania vyvrátené, budeme iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR,” dodal Vašečka.

    Gajdoš pre médiá hovoril o tom, ako ťažko sa dá politikom a podnikateľom dokázať korupcia, ale aj o tom, že mu Kováčik vo vyšetrovaní kládol prekážky. Podporu podľa svojich slov necítil ani od ministra Kaliňáka a policajného prezidenta Tibora Gašpara. Tvrdil, že z neho urobili nepriateľa štátu.

    Kaliňák v stredu (11. 1.) po rokovaní vlády vyhlásil, že Gajdoš nehovorí pravdu a len sa snaží zakryť, že bol za štyri roky vo vyšetrovaní neúspešný. Podľa jeho slov ak mal Gajdoš pocit, že sa zasahuje do vyšetrovania, mal podať trestné oznámenie.

    - Reklama -