„Jedovatá propaganda“ premiérky Mayovej podnecuje podľa lídra Liberálnych demokratov zločiny z nenávisti

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)
    Farron v exkluzívnom rozhovore pre denník the Independent uviedol, že premiérka je zodpovedná za rozkol v spoločnosti, ktorý nastal po referende o vystúpení Británie z EÚ. „Namiesto toho, aby krajinu po referende spojila, premiérka prehĺbila rozdelenie krajiny na dve časti,“ skonštatoval šéf britských Liberálnych demokratov. 
     
    „Tým, ako podčiarkuje, že imigrácia sa musí znížiť, živí lož, že migranti vyciciavajú našu krajinu. Výsledkom tejto jedovatej propagandy je to, že ľudia sú bití pár krokov od svojich domovov pri odporných zločinoch z nenávisti,“ viní premiérku Farron. 
     
    Líder britských Liberálnych demokratov ocenil kampaň denníka the Independent a skupiny aktivistov Open Britain, ktorá je proti vládnemu plánu na zníženie počtu migrantov prichádzajúcich do krajiny pod 100 000 ročne. 
     
    Farron tvrdí, že Mayová zostala v srdci viac ministerkou vnútra než premiérkou, keďže je podľa neho „úplne posadnutá“ imigráciou. 
     
    Práve migrácia a práva troch miliónov občanov EÚ žijúcich vo Veľkej Británii budú hlavnou témou kampane Liberálnych demokratov v nadchádzajúcich voľbách. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -