“Hrdina” dňa. Harabin kričal, dupkal a nakoniec sa rozplakal… Vraj je ako znásilnená žena

    0
    Štefan Harabin (Autor: Reprofoto: Youtube Denník N)

    Senát pod vedením Juraja Floroviča v utorok odročil disciplinárne pojednávanie so Štefanom Harabinom na piatok. Tento deň by mali vyniesť rozhodnutie, či Harabin svojimi výrokmi na adresu predsedníčky najvyššieho súdu Daniely Švecovej prekročil prípustnú normu.

    Harabin žiada, aby ho senát oslobodil, pričom návrh na disciplinárne stíhanie, ktorý podala predsedníčka Súdnej rady SR Jana Bajánková, považuje za celkom neopodstatnený. V opačnom prípade požaduje aj psychiatrické vyšetrenie predsedníčky NS, jej vypočutie a tiež predvolanie ďalších svedkov.

    Ako informuje denník Nový Čas, prejav Harabina pred senátom bol značne emotívny. Sudca Najvyššieho súdu SR vraj kričal, dupal nohami a nakoniec sa rozplakal. Predsedovi senátu, ktorý ho musel niekoľkokrát napomenúť, sa napokon za svoje správanie ospravedlnil. Odôvodnil ho tým, že sa cíti byť šikanovaný. Prirovnal sa k znásilnenej žene, ktorú stíhajú namiesto násilníka.

    Čelným predstaviteľkám justície Harabin venoval ostré vyjadrenia. Švecovú aj Bajánkovú opakovane označil za „juristútky“, pod čím podľa svojich vlastných slov rozumie sudcov, ktorí sa nechajú riadiť politikmi. 

    Pri Harabinovom pojednávaní ide o podanie predsedníčky súdnej rady Jany Bajánkovej za výrok Harabina o predsedníčke najvyššieho súdu Daniele Švecovej: „Pani Švecová sa riadi podľa verejnej mienky a podľa politikov. Svojím spôsobom je to chudera. Hovorím vám, za chvíľu sa môže stať, že skončí na psychiatrii. A potom mňa z toho budú obviňovať. Ale ja za to nemôžem.“ 

    - Reklama -