piatok, 29 marca, 2024
14.7 C
Bratislava
Úvod Aréna Európa ukázala zle pochopenú toleranciu voči nebezpečenstvu hroziacemu jej zo strany menšín...

    Európa ukázala zle pochopenú toleranciu voči nebezpečenstvu hroziacemu jej zo strany menšín a prílivu miliónov ľudí, zaznelo v Budapešti. O slovo sa začali hlásiť pravicoví militanti

    0
    Budapešť (Autor: TASR)

    Hlavná opozičná strana v Maďarsku, Jobbik, sa vzďaľuje od svojich krajne pravicových koreňov. Vymedzuje sa viac ako centristická strana, čo vytvorilo priestor pre nové ultrapravicové iniciatívy, napísala agentúra Reuters.

    Tri skupiny zorganizovali zhromaždenie na predmestí Vecses, označené ako “rozprestieranie vlajky krajnej pravice”. Hoci účasť nebola veľká, jeho lídrom sa vďaka médiám dostalo celoštátnej pozornosti a plánujú zúčastniť sa na voľbách v roku 2018.

    Hnutie, ktoré sa bude volať Sila a odhodlanie, sa javí byť radikálnejším než ktorákoľvek politická organizácia zohrávajúca dôležitú politickú úlohu od pádu komunizmu. Používa otvorene rasistický jazyk, aby sa postavilo proti liberalizmu a prisťahovalectvu.

    Balazs Laszlo, jeden z vodcov hnutia, povedal davu prevažne svalnatých potetovaných mužov oblečených v čiernom, že Európa ukázala zle pochopenú toleranciu voči nebezpečenstvu hroziacemu jej zo strany menšín a prílivu miliónov ľudí.

     

    - Reklama -