Hokejové To fakt?: Kanaďania sú najčastejší súper Slovákov vo štvrťfinále a bilancia je vyrovnaná

    0

    23.5.2024 (SITA.sk) – Slovenskí hokejoví reprezentanti sa od zavedenia štvrťfinále v roku 2000 predstavia v tejto fáze majstrovstiev sveta po trinásty raz. Pri uplynulých dvanástich účastiach vo štvrťfinále sa Slováci až šesťkrát stretli so zámorskými súpermi – Kanaďanmi alebo Američanmi.

    Slovensko vs. Kanada 2:2

    Najčastejším súperom slovenských výberov vo štvrťfinále MS je bezkonkurenčne Kanada. Slováci nastúpia proti „javorovým listom“ v boji o postup do semifinále už po piaty raz, pričom doterajšia štvrťfinálová bilancia na MS je momentálne vyrovnaná – 2:2.

    Viac o téme: MS v hokeji 2024

    Slováci vyradili Kanaďanov v pamätnej štvrťfinálovej bitke (3:2) počas cesty za historickým zlatom na MS 2002 aj o desať rokov neskôr (4:3). Naopak, Kanaďania boli úspešnejší v rokoch 2005 a 2006, keď triumfovali 5:4, resp. 4:1.

    Ďalší súperi Slovenska vo štvrťfinále

    Vo štvrťfinále sa v minulosti Slováci stretli dvakrát aj s ďalším tímom spoza Atlantiku – výberom Spojených štátov amerických.

    >>> Slovensko na MS v hokeji 2024

    V roku 2000 slovenské mužstvo zvíťazilo 4:1 a zaznamenalo vtedy premiérový postup do semifinále MS, ktorý nakoniec korunovalo ziskom striebra. Pred tromi rokmi zasa Američania zahatali Slovákom cestu do semifinále, keď triumfovali 6:1.

    Dvakrát sa Slováci vo štvrťfinále stretli aj so Švajčiarmi a Fínmi, raz nastúpili proti Čechom a Švédom. Celkovo zatiaľ slovenské tímy pretavili dvanásť štvrťfinálových účastí na päť postupov do semifinále.

    >>> Rubrika To fakt?

    Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Praha, Rubrika To fakt?, Slovensko na MS v hokeji 2024
    Zdroj: SITA.sk – Hokejové To fakt?: Kanaďania sú najčastejší súper Slovákov vo štvrťfinále a bilancia je vyrovnaná © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -