Slovensko vo štvrťfinále bez svojho najproduktívnejšieho hráča, Pospíšil na MS v hokeji 2024 pre zranenie dohral (video+foto)

    0

    23.5.2024 (SITA.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi vo štvrtkovom štvrťfinále majstrovstiev sveta v Česku proti výberu Kanady bez svojho najproduktívnejšieho hráča doterajšieho priebehu turnaja Martina Pospíšila.

    >>> Slovensko na MS v hokeji 2024

    Dvadsaťštyriročný zvolenský rodák totiž v utorok večer v súboji proti Švédom utrpel zranenie, ktoré mu neumožňuje pokračovať na šampionáte. Hrať teda nebude ani v prípade, ak sa Slováci prebojujú do víkendových bojov o medaily.

    Zranenie ľavého ramena

    Martin Pospíšil sa zranil v závere prvej tretiny spomenutého duelu proti Švédom (1:6), keď ľavým ramenom nepríjemne narazil do mantinelu. Z ľadu odišiel rovno do šatne a do stretnutia už nezasiahol. V stredu predpoludním absolvoval v nemocnici doplnkové vyšetrenia a tie potvrdili, že hrať už nemôže.

    Viac o téme: MS v hokeji 2024

    Slovenský tím v závere svetového šampionátu nemôže rátať s útočníkom Martinom Pospíšilom, ktorému turnaj predčasne ukončilo zranenie zo zápasu proti Švédsku. Martinovi ďakujeme za odvedenú prácu na MS a prajeme skoré uzdravenie,” uviedol Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na sociálnych sieťach.

    Sedem kanadských bodov

    Hráč klubu Calgary Flames zo zámorskej NHL zasiahol na MS 2024 do všetkých siedmich zápasov Slovákov v ostravskej B-skupine, na konto si pripísal sedem bodov za tri góly a štyri asistencie. Trikrát pobudol na trestnej lavici, nazbieral päť plusových bodov a na ľade strávil priemerne 14:12 min na zápas.

    Okrem neho sedem kanadských bodov má na svojom konte už len Juraj Slafkovský, ten ich má za sedem gólových prihrávok. Slováci sa po siedmich stretnutiach v Ostrave v stredu presunuli do Prahy, kde vo štvrtok o 16.20 h vyzvú víťazov A-skupiny Kanaďanov.

    Viac o zápase Švédsko – Slovensko

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    MS v hokeji 2024: Švédsko – Slovensko (fotografie)

    Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Slovensko na MS v hokeji 2024
    Zdroj: SITA.sk – Slovensko vo štvrťfinále bez svojho najproduktívnejšieho hráča, Pospíšil na MS v hokeji 2024 pre zranenie dohral (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -