Slovenskí hokejisti triumfovali v prípravnom zápase na MS proti Nemcom, v predĺžení rozhodol Faško-Rudáš

    0

    22.4.2024 (SITA.sk) – Slovenskej hokejovej reprezentácii vyšla sobotňajšia odveta proti nemeckému výberu za štvrtkovú vysokú prehru 3:7. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v Augsburgu triumfovali 5:4 po predĺžení.

    Slováci v sobotu viedli 1:0, 2:1 aj 4:3, no domáci zakaždým vyrovnali. Raz prehrával aj slovenský výber, tiež však zmazal najtesnejšie manko. Rozhodnutie prinieslo predĺženie.

    Piaty vzájomný duel

    V aktuálnej sezóne obaja súperi absolvovali už piaty vzájomný duel a štvrtýkrát sa z úspechu tešili Slováci. Od roku 1993 to bol už 76. vzájomný súboj týchto tímov a slovenský tím dosiahol 42. triumf, okrem toho sa zrodila aj jedna remíza a 33-krát sa z víťazstva tešila nemecká reprezentácia.

    V sobotňajšom zápase sa prvá tretina viac vydarila Slovákom, ktorí sa v 13. minúte ujali vedenia zásahom Jozefa Baláža. V druhej časti vyrovnal v početnej výhode Marc Michaelis, ale Matej Kašlík pomedzi betóny nemeckého brankára pridal druhý slovenský gól.

    V rozpätí 45 sekúnd však domáci skórovali dvakrát, keď Mateja Tomeka prekonali Phil Hungerecker aj Alexander Ehl. Kontroval však Róbert Lantoši a bolo 3:3.

    Nemci hrajú fyzicky a tvrdo

    V tretej tretine najprv v presilovke poslal slovenský výber do najtesnejšieho vedenia obrana Michal Ivan, od ktorého sa neskôr pri ďalšej slovenskej početnej výhode odrazil puk do vlastnej bránky a opäť sa začínalo odznova.

    Keďže do tretej sirény už gól nepadol, prišlo na rad predĺženie. V ňom o triumfe Slovákov rozhodol Martin Faško-Rudáš, ktorý si z pravej strany nakorčuľoval k súperovej bránke puk poslal popri bližšej žŕdke do hornej časti.

    “Po štvrtkovej prehre sme sa veľa zhovárali a chceli sme sa rehabilitovať. Nemci hrajú fyzicky a tvrdo a naši chlapci na ľade odovzdali maximum. Nemecký výber má svoju kvalitu, je proti nemu podávať maximálne výkony. Ak hráme rýchlo, tak hráme dobre a dostávame sa do šancí. Na tomto fóre už nie sú jednoduché stretnutia,” uviedol tréner Craig Ramsay v prenose JOJ Plus.

    Zahrajú si už len doma

    Pred odchodom na MS do Česka (10. – 26. mája) budú hrať slovenskí hokejisti už len doma. V Trenčíne a Bratislave si zmerajú sily s Čechmi (26. a 27. apríla), v Žiline na nich čaká súboj proti Poliakom (3. mája) a generálkou na svetový šampionát bude bratislavský duel proti Američanom (7. mája).

    Na MS sa slovenskí hráči SR v základnej skupine v Ostrave a ich súpermi budú postupne Nemci, Kazachovia, Američania, Poliaci, Francúzi, Lotyši a Švédi.

    Medzištátny prípravný zápas výberov mužov – Augsburg (Nem.):

    Nemecko – Slovensko 4:5 po predĺžení (0:1, 3:2, 1:1 – 0:1)

    Góly: 25. Michaelis (Kahun, Tuomie), 35. Hungerecker (Plachta), 35. Ehl (Michaeslis, Kahun), 51. Stachowiak – 13. Baláž (Cingel, Lantoši), 32. Kašlík (Petrovský, Ivan), 38. Lantoši (Baláž), 43. Ivan (Lantoši, Cingel), 63. Faško-Rudáš (Bučko, Baláž)
    Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Schadewald, Hoppe – Römer, Reinold (všetci Nem.), 6179 divákov
    Zostavy:
    Nemecko: Bugl – Sennhenn, Müller, Hüttl, Wagner, Fohrler, Ugbekile, Weber, Zimmermann – Ehl, Michaelis, Kahun – Fischbuch, Stachowiak, Schütz – Plachta, Samanski, Tuomie – Krauss, Pfaffengut, Soramies – Hungerecker
    Slovensko: Tomek – Bučko, Ivan, Grman, Bačik, Gachulinec, Golian, Brincko, Petrovický – Lantoši, Cingel, Baláž – Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar – Kukuča, Kollár, Takáč – Kusko, Petrovský, Kašlík – Hecl

    Viac k témam: Slovenská hokejová reprezentácia, Slovenskí hokejisti
    Zdroj: SITA.sk – Slovenskí hokejisti triumfovali v prípravnom zápase na MS proti Nemcom, v predĺžení rozhodol Faško-Rudáš © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -