Tatar by v budúcej sezóne mohol hrať po boku čerstvej jednotky draftu

    0

    25.5.2023 (SITA.sk) – Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar by mohol opäť zmeniť pôsobisko v zámorskej NHL po dvoch sezónach v tíme New Jersey Devils.

    Vhodná destinácia pre Tatara

    Tridsaťdvaročnému krídelníkovi sa končí zmluva s „diablami” a je otázne, či dostane novú, keďže v play-off sa mu nedarilo. Nick Villano z portálu Pucks and Pitchforks si myslí, že vhodná destinácia pre vicemajstra sveta z roku 2012 je Chicago Blackhawks.

    „Čierne jastraby” budú mať na tohtoročnom drafte nováčikov právo vyberať si z 1. priečky a zrejme si zvolia generačný talent Connora Bedarda, okolo ktorého začnú budovať mužstvo do ďalších rokov.

    Navyše, v tíme z „veterného mesta” je nedostatok kvalitných útočníkov, čo by Tatar mohol využiť a predĺžiť si kariéru v profilige. Mohol by si tiež udržať priemerný ročný plat na úrovni približne 4 milióny dolárov.

    V play-off však nič neukázal

    „Ešte pred pár týždňami by bola nová zmluva pre Tatara jednou z priorít klubu. V základnej časti bol taký dobrý, väčšinou hral v útoku s kapitánom Nico Hischierom a dokonca mu pomohol k nominácii na Selkeho trofej. V play-off však neukázal nič. Jedno zlé play-off nemusí vyvolať obavy, ale pri Tatarovi je to už zvyk. Ako hráč Vegas a Montrealu bol v play-off často zdravý náhradník, čo neboli ojedinelé prípady. Nebol to problém, kým sa Devils zameriavali na základnú časť, no teraz je situácia iná. Úspech v play-off bude pre tím čoskoro rovnako dôležitý,” poznamenal Villano, ktorý si dokáže predstaviť Tatarov odchod do Chicaga.

    „Stále chce čo najlepšie zarábať, keďže už nemusí dostať veľa šancí. Jedno z riešení je upísať sa tímu, do ktorého prichádza generačný talent. Chicago uspelo v draftovej lotérii a určite si vyberú Bedarda, ktorý má najväčší potenciál od čias Connora McDavida. Blackhawks majú hrozné jadro útočníkov a Tatar by bol zďaleka ich najlepší krídelník. Mohol by odohrať jednu či dve sezóny po boku Bedarda a lepšie si zarobiť. Ak by mal ďalšiu 30-gólovú sezónu, mohol by o pár rokov stále zarábať 4 milióny za sezónu,” myslí si Villano.

    Viac k témam: NHL, Play-off NHL, slovenský hokejový útočník
    Zdroj: SITA.sk – Tatar by v budúcej sezóne mohol hrať po boku čerstvej jednotky draftu © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -