Slováci v príprave na majstrovstvá sveta neudržali dvojgólový náskok, s Nemcami prehrali po predĺžení

    0

    1.5.2023 (SITA.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v príprave na májové majstrovstvá sveta už štvrtý zápas za sebou. Po minulotýždňových dvoch neúspechoch v Ostrave-Porube s domácimi Čechmi a piatkovej prehre s Nemcami v Žiline nepochodili zverenci trénera Craiga Ramsayho ani v sobotňajšej odvete proti Nemcom v Trenčine. Slováci viedli v druhej tretine 3:1, ale napokon prehrali 3:4 po predĺžení.

    Regenda zakončil akciu Chromiaka

    Nemci vstúpili do zápasu lepšie. V úvodných sekundách sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému Wiederer s Bokkom, no druhý menovaný netrafil bránku. V druhej minúte po ďalšom protiútoku pomohla Tomekovi tyčka.

    Na prvý gól čakali diváci do 18. minúty, keď Pavol Regenda v druhej slovenskej presilovke úspešne zakončil akciu Chromiaka. Zakrátko mohol skórovať aj Čacho, ale Strahlmeier ho vychytal.

    Druhá tretina priniesla až päť presných zásahov, tri z nich od hosťujúcich hráčov. V 27. sekunde Richard Pánik zvýšil náskok Slovenska na 2:0 po kombinácii s Lantošim, no už po dvoch minútach Nemci znížili stav vďaka presnej strele Daniela Fischbucha z medzikružia. V 28. minúte Regenda obnovil dvojgólový náskok domácich po nezištnej prihrávke od Sukeľa.

    Nemci udreli v záverečnej minúte

    V 35. minúte sa dostali do prečíslenia Baláž s Lantošim, no gólom sa neskončil. Nemci udreli v záverečnej minúte dvakrát v priebehu 47 sekúnd. Najskôr Fischbuch strelil kontaktný gól z protiútoku a sekundu pred koncom tretiny Moritz Müller prekonal Tomeka presnou strelou z kruhu.

    V úvodných sekundách tretej časti hry pomohla žŕdka aj Nemcom, trafil ju Pánik po individuálnej akcii. V 45. minúte sa dostal do samostatného úniku Noebels, ale Tomeka neprekonal.

    Zakrátko zraneného Tomeka vystriedal v bránke Latkóczy. V 53. minúte mohli Nemci zavŕšiť, no obrat Latkóczy výborne zakročil a po ňom aj Lantoši na bránkovej čiare.

    Pánik spôsobil vylúčenie

    V 58. minúte sa opäť zaskvel slovenský gólman a udržal remízový stav, ktorý zostal v platnosti až do konca tretiny. V úvode predĺženia Pánik spôsobil vylúčenie Slovenska za priveľa hráčov na ľade a nemecký kapitán Moritz Müller v presilovke rozhodol o triumfe hostí 4:3. Za najlepších hráčov duelu vyhlásili Matúša Sukeľa a Nica Sturma.

    Mali sme trochu problémy s napádaním súperov. Strácali sme veľa a pukov a neboli sme veľmi silní v súbojoch. Nemci ich vyhrávali viac a tam bol najväčší rozdiel. Naša identita je taká, že chceme napádať a vytvárať tlak na súpera v ich pásme, získavať tak puky a útočiť. Určite to môže byť lepšie, ale s touto fázou môžeme byť spokojní. Chromiak s Regendom spolu vyzerali dobre. Vytvárali si šance a boli rýchli. Dali pekné góly a nám sa páčili,” zhodnotil súboj asistent trénera Peter Frühauf v prenose RTVS Šport. Uviedol tiež, že Tomek nie je vážne zranený o pár dní by mal byť v poriadku.

    Slovenskí hokejisti zaznamenali v sobotu štvrtú prehru v šiestom prípravnom zápase pred MS 2023, uspeli len v prvých dvoch zápasoch proti Švajčiarom. Počas nasledujúceho týždňa absolvujú záverečné dve prípravné stretnutia, Rakúšanov vyzvú v Kapfenbergu a Trenčíne. Svetový šampionát sa pre nich začne v piatok 12. mája v lotyšskej Rige duelom proti Čechom.

    Prípravný medzištátny zápas výberov mužov – Trenčín

    Slovensko – Nemecko 3:4 po predĺžení (1:0, 2:3, 0:0 – 0:1)

    Góly: 18. Regenda (Chromiak, Kňažko), 21. Pánik (Lantoši, Gernát), 28. Regenda (Sukeľ, Chromiak) – 23. Fischbuch (Fleischer), 40. Fischbuch (Sturm, Bittner), 40. M. Müller (Bittner), 62. M. Müller (Fischbuch, Noebels)
    Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, Štefik – Synek, Konc mladší (všetci SR), 6150 divákov
    Zostavy:
    Slovensko: Tomek (Latkóczy) – Gernát, Kňažko, Beňo, Ivan, Mudrák, Jánošík, Gajdoš – Lantoši, Tamáši, Pánik – Chromiak, Sukeľ, Regenda – Holešinský, Čacho, Jedlička – Faško-Rudáš – Baláž – Kudrna, Lunter
    Nemecko: Strahlmeier – Bittner, M. Müller, Nowak, J. Müller, Fohrler, Zimmermann, Weber, Mebus – Bokk, Wiederer, Noebels – Ehl, Sturm, Soramies – Kammerer, Eder, Tuomie – Fischbuch, Fleischer, Schmölz

    Viac k témam: Prípravný medzištátny zápas, Slovenská hokejová reprezentácia
    Zdroj: SITA.sk – Slováci v príprave na majstrovstvá sveta neudržali dvojgólový náskok, s Nemcami prehrali po predĺžení © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -