Miloš Kelemen strelil svoj prvý gól v NHL, „kojoti“ však utŕžili debakel (video)

    0

    3.4.2023 (SITA.sk) – Slovenský hokejový útočník Miloš Kelemen si navždy zapamätá sobotňajší zápas zámorskej NHL medzi Arizonou Coyotes a San Jose Sharks napriek tomu, že pre domáce mužstvo nebol výsledkovo vydarený. Dvadsaťtriročný rodák zo Zvolena v 56. minúte zaznamenal svoj premiérový presný zásah v profilige, ktorým znížil na konečných 2:7 z pohľadu „kojotov“.

    Kelemen sa stal 74. slovenským hokejistom, ktorému sa podarilo zapísať do listiny strelcov v NHL. Po stretnutí zapózoval s pukom, ktorým skóroval po natlačení sa pred bránku z ľavej strany. „Gratulujeme k Tvojmu prvému zásahu v NHL, Miloš!” napísalo konto Coyotes na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

    Bronzový medailista z vlaňajších zimných olympijských hier v čínskom Pekingu dosiaľ odohral v NHL deväť duelov. Sobotňajší gól zároveň pre Kelemena znamenal aj premiérový kanadský bod v tejto súťaži. Proti „žralokom“ odohral takmer deväť minút, pričom so šiestimi strelami na bránku bol najaktívnejším hráčom domácich.

    Väčšinu aktuálneho ročníka 2022/2023 odohral Kelemen v tíme Tucson Roadrunners z nižšej zámorskej súťaže AHL, v ktorého drese v 58 vystúpeniach nazbieral 29 bodov za 14 gólov a 15 asistencií.

    Viac k témam: NHL
    Zdroj: SITA.sk – Miloš Kelemen strelil svoj prvý gól v NHL, „kojoti“ však utŕžili debakel (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -