Odohrali sme najhorší zápas sezóny, hovorí Vernon de Marco a sklamaný tréner Weiss pre prehru vyvodí dôsledky

    1

    17.9.2022 Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava nezvíťazil ani vo svojom druhom zápase skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2022/2023, vo štvrtok prehral na pôde arménskeho FK Pjunik Jerevan 0:2.

    “Belasí” sú po dvoch dueloch na dne tabuľky H-skupiny so ziskom jediného bodu, pričom doposiaľ nestrelili ani jeden gól. Hlavný tréner Vladimír Weiss st. bol z výkonu svojich zverencov sklamaný.

    Tréner vyvodí dôsledky

    “Gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu. Pjunik bol lepší, my sme neukázali prakticky nič, z čoho vyvodím dôsledky. Inkasovali sme dva góly po strelách spoza šestnástky, vtedy sa rozhodlo o zápase. Ale opakujem, súper bol lepší a vyhral zaslúžene,” uviedol kouč Slovana na klubovom webe.

    Oba góly inkasoval bratislavský tím v prvom polčase v rýchlom slede, brankára Adriána Chovana prekonali v 35. a 37. minúte Artak Dašjan a Yusuf Otubanjo.

    Najhorší zápas sezóny

    “Musíme si úprimne povedať, že sme odohrali najhorší zápas celej sezóny. Už dlho sme takto zle nehrali. Neboli sme dobrí s loptou ani fyzicky, počas celého priebehu sme boli málo aktívni a strácali sme ľahké lopty. Neboli sme ani dostatočne nebezpeční a ani sme dobre nebránili. Samozrejme, aj ja beriem zodpovednosť za svoj výkon. V nedeľu nás čaká veľmi ťažký zápas, na ktorý sa musíme v hlave nastaviť. To, čo sa stalo dnes, sa nesmie opakovať. Fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť, sme sa po zápase ospravedlnili za dnešný výkon. Vážime si, že boli s nami aj v ťažkých chvíľach, aj keď si dnes od nich zaslúžime kritické slová,” povedal kriticky Vernon de Marco.

    Čaká ich švajčiarsky líder

    Najbližšie sa Slovan Bratislava predstaví v EKL až 6. októbra vo švajčiarskom Bazileji, ktorý v doterajších dvoch dueloch nestratil ani bod a je lídrom tabuľky. O týždeň neskôr 13.10. úradujúci slovenský šampión privíta švajčiarskeho súpera doma.

    Slovan Bratislava hral v skupinovej časti EKL aj vlani, vtedy z F-skupiny nepostúpil ďalej. Trikrát sa v minulosti predstavil aj v skupine Európskej ligy, v ročníkoch 2011/2012, 2014/2015 a 2019/2020 zostal bez postupu.

    Viac k témam: Európska konferenčná liga
    Zdroj: Webnoviny.sk – Odohrali sme najhorší zápas sezóny, hovorí Vernon de Marco a sklamaný tréner Weiss pre prehru vyvodí dôsledky © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -

    1 komentár

    1. rozpustite tento zevraj Slovan a nerobte neuveritelnu hanbu tomu kedysi vazenemu klubu s nazvom Slovan…Tehelne pole dajte rozorat a nasadte tam krumple to bude mat aspon aky taky vyznam…nazyvat ich majstrami je urazkou pre majstrov vsetkych profesii…otrasne ked si spomeniem, ze som chodil na zapasy Slovana za ktory hrali hraci co sa dostali do zostavy vyberu sveta, ktori hrali vo finale majstrovstiev sveta v 1962 v Chile proti Brazilii, boli mastrami Europy a vyhrali druhu najvyznamnejsiu europsku sutaz PVP ked vo finale porazili Barcelonu ano takyto bol kedysi Slovan a nie tito žobraci!!!

    Comments are closed.