Volko sa v Mníchove neprebojoval do finále ME a od postupu ho delila stotina sekundy (video)

    0

    20.8.2022
    aktualizované 19. augusta, 10:26

    Elitný slovenský šprintér Ján Volko k štvrtej priečke na stovke pridal na majstrovstvách Európy v atletike v nemeckom Mníchove deviatu pozíciu na 200 m. Dvadsaťpäťročný Bratislavčan sa v Bavorsku neprebojoval do finále dvojstovky, od postupu medzi elitné okteto ho delila len jedna stotina sekundy.

    Tohtosezónne maximum

    Držiteľ medailového kompletu zo šprintu na 60 m na halových ME Volko obsadil vo štvrtkovom večernom treťom semifinále štvrté miesto výkonom 20,39 s, čo je jeho tohtosezónne maximum. Cennejšie je o to viac, že ho dosiahol na vlhkom povrchu, keďže pred semifinále dvojstovky mužov v Mníchove pršalo. Z poludňajšieho rozbehu postupoval Volko časom 20,48 s.

    „Myslím si, že nie je dôvod vešať hlavu. Dostal som sa do semifinále. Dobre – jedna stotinka… Je to máličko, ale asi to tak malo byť. Mal som bežať rýchlejšie! Do semifinále som si však prišiel pre sezónne maximum, to som si zlepšil, takže som spokojný. Už aj keby som na 200 metrov vôbec neuspel, stovka a výsledok na nej sú veľká vec. Domov budem odchádzať len s najlepšími pocitmi. Krátke, asi 20-minútové meškanie programu pre dážď ma nevyrušilo, bol som pripravený na každú alternatívu,“ povedal Volko podľa web atletika.sk.

    V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

    Volka porazil o stotinu Španiel

    Iba stotinku pred Volkom dobehol Španiel Pol Retamal, ktorý sa do finále dostal na základe času spolu s Blessingom Akwasim Afrifahom z Izraela.

    Zaujímavosťou je, že ak by sa Volko predstavil v druhom semifinále a dosiahol uvedený výkon, dostal by sa do finále z druhej priečky. Do boja o medaily sa z každého z troch semifinále dostali najlepší dvaja na základe umiestnenia a k ním sa pridali ešte dvaja šprintéri podľa časov.

    Viac k témam: Majstrovstvá Európy, Šprint
    Zdroj: Webnoviny.sk – Volko sa v Mníchove neprebojoval do finále ME a od postupu ho delila stotina sekundy (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -