Lionel Messi neobháji prvenstvo v ankete o Zlatú loptu, po dlhých rokoch sa nedostal ani do top 30

    0

    15.8.2022 Argentínsky futbalový virtuóz Lionel Messi neobháji vlaňajšie prvenstvo v ankete o Zlatú loptu, ktorú každoročne udeľujú najlepšiemu futbalistovi planéty.

    Tridsaťpäťročný rodák z Rosaria chýba v užšom 30-člennom zozname kandidátov premiérovo od roku 2006.

    Zlatú loptu získal sedemkrát

    Vtedy sa medzi elitnú tridsiatku dostal premiérovo a od roku 2007 s výnimkou roku 2018 dokonca nechýbal medzi najlepšou trojicou hráčov. Zlatú loptu získal dovedna sedemkrát.

    Messimu nevyšla premiérová sezóna vo farbách francúzskeho tímu Paríž Saint-Germain podľa predstáv. Po odchode z FC Barcelona nebol produktívny a hľadal sa aj herne. Do výberu sa nedostal ani Messiho klubový spoluhráč Brazílčan Neymar.

    V 30-člennom zozname nechýbajú poľský útočník Robert Lewandowski, Francúzi Kylian Mbappé, Karim Benzema, Nór Erling Haaland, päťnásobný víťaz tohto ocenenia Cristiano Ronaldo z Portugalska, Egypťan Mohamed Salah a ďalší.

    Dva anglické kluby dominujú

    Dva anglické kluby majú v nominácii šiestich hráčov. Majstrovský Manchester City v zozname zastupujú okrem Hallanda aj Phil Foden, Joao Cancelo, De Bruyne, Riyad Mahrez a Bernardo Silva, FC Liverpool v ňom má okrem Salaha aj Trenta Alexandra-Arnolda, Luisa Díaza, Fabinha, Darwina Núňeza a Virgila van Dijka.

    Poltucet nominovaných je aj zo španielskeho Realu Madrid – okrem Benzemu aj Casemiro, Thibaut Courtois, Luka Modrič, Vinícius Júnior a Antonio Rüdiger.

    Organizátori ankety tiež zverejnili 20-členný zoznam kandidátok na ocenenie medzi ženami, figurujú v ňom napríklad Alexia Putellasová, Ada Hegerbergová, Sam Kerrvo, Vivianne Miedemová, Alex Morganová, Catarina Macariová či Trinity Rodmanová.

    Ocenenia odovzdajú 17. októbra, po novom nebude hodnotený kalendárny rok ale klasická sezóna systémom jeseň – jar.

    Viac k témam: Zlatá lopta
    Zdroj: Webnoviny.sk – Lionel Messi neobháji prvenstvo v ankete o Zlatú loptu, po dlhých rokoch sa nedostal ani do top 30 © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -