Slovan spoznal ďalších súperov v pohárovej Európe, za istých okolností mohol opäť dostať aj Ferencváros

    0

    4.8.2022 Ak slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava zvládne prekážku v podobe gréckeho Olympiakosu Pireus v kvalifikácii Európskej ligy 2022/2023, v play-off si zmeria sily s izraelským klubom Maccabi Haifa alebo cyperským Apollon Limassol z 3. kvalifikačného kola Ligy majstrov. Slovan by 18. augusta začínal vonku a odvetu by absolvoval o týždeň neskôr v domácom prostredí.

    “Belasí” pri utorkovom žrebe v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone figurovali v treťom koši a podľa vývoja žrebu mohli dostať súpera z prvého (tímy priamo nasadené do tejto fázy) alebo druhého koša (neúspešné kluby v 3. kvalifikačnom kole LM). Za istých okolností mohol Slovan opäť dostať maďarský Ferencváros Budapešť, ktorý ho vyradil v 2. kvalifikačnom kole LM.

    Spomenutý maďarský tím napokon v prípade vypadnutia v 3. kvalifikačnom kole LM nastúpi proti írskemu Shamrocku Rovers alebo severomacedónskemu KF Škupi. Ak púť v LM skončí v najbližšom kvalifikačnom kole český šampión FC Viktoria Plzeň, v Európskej lige o účasť v skupinovej časti zabojuje s Crvenou Zvezdou Belehrad alebo arménskym Pjunikom Jerevan. Súpera v prípade postupu z kvalifikácie EL pozná aj ďalší český klub 1. FC Slovácko, ktorý by vyzval rakúsku Austriu Viedeň.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Liga majstrov (2. predkolo – odveta): Slovan Bratislava – Ferencváros Budapešť (fotografie)

    Úspešné tímy z play-off EL postúpia do skupinovej časti tejto súťaže, neúspešné kluby si zahrajú skupinovú časť Európskej konferenčnej ligy.

    Viac k témam: Európska konferenčná liga, Európska liga UEFA
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan spoznal ďalších súperov v pohárovej Európe, za istých okolností mohol opäť dostať aj Ferencváros © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -