Mladý ukrajinský majster bojového umenia sambo Arťom Prymenko zahynul pri ruskom bombardovaní s celou svojou rodinou

    1

    10.3.2022 Vojna na Ukrajine si vyžiadala život ďalšieho mladého talentovaného športovca. Šestnásťročný majster bojových umení sambo Arťom Prymenko zahynul spoločne s celou svojou rodinou pri ruskom leteckom útoku na mesto Sumy. Informoval o tom denník Ukrajinská pravda.

    Mladý Ukrajinec mal sľubne rozbehnutú kariéru v odvetviach zmiešaných bojových umení (MMA). Informáciu o jeho úmrtí potvrdil aj jeho tréner Jevhen Leonenko.

    Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

    “Večer pri náletoch ruských jednotiek na obytné štvrte civilistov v Sumách zomrel môj zverenec Arťom Prymenko, narodený v roku 2006, niekoľkonásobný šampión ukrajinského šampionátu v Sambo. Je to veľká bolesť,” oznámil smutnú správu Leonenko na fejsbúku.

    Sambo je bojové umenie, ktoré spája techniky džuda s regionálnymi druhmi zápasenia z bývalého Sovietskeho zväzu (ZSSR).

    Počas ruskej agresie na Ukrajine už predtým zahynul biatlonový talent Jevhen Malyšev, dvaja ukrajinskí futbalisti či mladý basketbalista Bohdan Popova.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Vojna na Ukrajine (fotografie)

    Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
    Zdroj: Webnoviny.sk – Mladý ukrajinský majster bojového umenia sambo Arťom Prymenko zahynul pri ruskom bombardovaní s celou svojou rodinou © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -

    1 komentár

    1. Vojna je svinstvo, vo vojne sa zomiera!!! Porošenko nesie za toto vojnu plnú zodpovednosť, lebo bol to práve on čo začal toto nezmyselné krviprelievanie na Ukrajine, keď poslal trestné oddiely fašistov na Donbas, aby tam vraždili deti, ženy, starých ľudí. Máme ešte v živej pamäti ako fašisti podporovaní Kyjevom za živa upálili v Odese 48 ľudí. Podľa vyjadrení Kremľu, Rusko prišlo na Ukrajinu zastaviť údajne prebiehajúcu genocídu ruskojazyčného obyvateľstva, občanov Ukrajiny s dvojitým občianstvom a to občianstvom Ruska!!! Prečo EU a USA doteraz tolerovali vraždenie na Donbase? Prečo vtedy neštekali ako štekajú teraz? To snáď na životoch ruskojzyčného obyvateľstva nezáleží? Tak, že tak!!! Mysleniu zdar!!!

    Comments are closed.