Polášek neobháji titul vo štvorhre v Melbourne, spolu s Peersom prehrali vo štvrťfinále (video)

    0

    26.1.2022
    aktualizované 25. januára 2022, 12:45

    Slovenský tenista Filip Polášek neobháji titul vo štvorhre na Australian Open v Melbourne. Polášek spoločne s Austrálčanom Johnom Peersom ako turnajové päťky vo štvrťfinále prehrali s tretím nasadeným španielsko-argentínskym párom Marcel Granollers, Horacio Zeballos 6:7 (5), 4:6.

    Vyrovnaný a dramatický zápas v Aréne Margaret Courtovej trval 108 minút a Granollers so Zeballosom v závere premenili tretí mečbal pri podaní Poláška. Tým sa skončilo účinkovanie slovenského tenisu na Australian Open 2022.

    Peers veľmi túžil vyhrať doma v Austrálii

    “Dostali sme sa do fázy súťaže, keď už každý súper je silný, ale škoda prehry. Dnes to bolo o pár loptičkách. Škoda šancí, ktoré sme mali za stavu 6:5 v prvom sete a aj potom v tajbrejku. Celkovo to bol dobrý zápas, v ktorom vyhrali lepší hráči. Je to nevyužitá šanca, ktorá mrzí, lebo sme hrali dobre. Na druhej strane z dlhodobého hľadiska musí byť spokojnosť. Keď sa budeme pravidelne dostávať do štvrťfinále či semifinále turnajov, niečo z toho aj celkovo vyhráme. Z pohľadu Johna Peersa je to možno ešte väčšia škoda, že sa to teraz nepodarilo, lebo veľmi chcel vyhrať doma v Austrálii,” uviedol Filip Polášek pre Rádio Slovensko.

    Nevyužitá šanca získať druhý titul

    Polášek a Peers vyhrali 21 z ostatných 26 zápasov, na ktoré spoločne nastúpili. Tretí deblový titul po Indian Wells 2021 a nedávnom triumfe v Sydney však tento rok v Melbourne Parku nepridajú. Obaja nevyužili šancu získať druhý titul na Australian Open.

    Zatiaľ čo 36-ročný Polášek uspel pred rokom spoločne s Chorvátom Ivanom Dodigom, 33-ročný Peers vyhral titul na AO v roku 2017 po boku Fína Henriho Kontinena. Za postup do semifinále zinkasujú spoločnú prémiu 113-tisíc austrálskych dolárov, v prepočte 71 248 eur pred zdanením. Polášek by sa mal v deblovom rebríčku ATP posunúť z deviateho na ôsme miesto.

    Chyby z bekhendu

    V prvom sete si všetci štyria aktéri držali svoje podanie. Za stavu 6:5 pre Poláška a Peersa šiel na podanie Granollers a za stavu 30:40 sa Slovák s Austrálčanom dostali k setbalu. Po chybe z bekhendu ho nevyužili a neskôr sa pokračovalo do tajbrejku.

    V ňom favorizovaní súperi viedli 4:2, ale Polášek a Peers sériou troch bodov otočili na 5:4. Prišli však chyby z bekhendu aj forhendu a Granollers so Zeballosom sa po 71 minútach tešili zo zisku prvého setu 7:5 v tajbrejku.

    Vo štvrtom geme druhého setu Peers prišiel o svoje podanie ako prvý v zápase a Španiel s Argentínčanom zrazu viedli 3:1. Vzápätí však neudržal servis Granollers a po rebrejku a udržanom podaní Poláška bolo 3:3.

    Neskôr Granollers odservoval na 5:4 a Polášek šiel na podanie s ťarchou udržania sa v zápase aj turnaji. Nevyšlo mu to. Súperi sa po chybách slovensko-austrálskej dvojice dostali k trom mečbalom. Dva nevyužili, ale pri treťom si pomohli víťazným forhendom a bolo hotovo.

    Slovensko vypadlo zo semifinále

    Na rozdiel od Slovenska Austrália bude mať zastúpenie v semifinále mužskej štvorhry na AO 2022. Môžu za to Thanassi Kokkinakis a Nick Kyrgios, ktorí vôbec nie sú špecialisti na štvorhru a v Melbourne hrajú len vďaka voľnej karte od organizátorov.

    Vo štvrťfinále si poradili s turnajovými šestkami – Nemcom Timom Pützom a Novozélanďanom Michaelom Venusom 7:5, 3:6, 6:3.

    Viac k témam: Australian Open v Melbourne, grandslamový turnaj, Rebríček ATP
    Zdroj: Webnoviny.sk – Polášek neobháji titul vo štvorhre v Melbourne, spolu s Peersom prehrali vo štvrťfinále (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -