Anisimovová zastavila obhajkyňu titulu Osakovú, teraz ju čaká svetová jednotka Bartyová (video)

    0

    22.1.2022 Z očakávaného súboja svetovej jednotky s obhajkyňou titulu v osemfinále dvojhry žien na grandslamovom tenisovom turnaji Australian Open v Melbourne nebude nič.

    Prvá hráčka svetového rebríčka Ashleigh Bartyová síce suverénne postúpila, keď zdolala Talianku Camilu Giorgiovú 6:2, 6:3, ale vlaňajšia šampiónka Naomi Osaková končí už v 3. kole.

    Zastavila ju 20-ročná Američanka Amanda Anisimovová. Dcéra ruských emigrantov zvíťazila v trojsetovom boji 4:6, 6:2, 7:6 (10:5) a postupom do osemfinále vyrovnala svoj najlepší výsledok na Australian Open z roku 2019. V tom istom roku bola už aj v semifinále Roland Garros v Paríži.

    Anisimovová za stavu 4:5 v treťom sete pri vlastnom podaní odvrátila dva mečbaly japonskej favoritky a dotiahla zápas do tajbrejku na desať víťazných loptičiek. V ňom od stavu 5:4 pustila súperke už len jeden bod a zvíťazila 10:5. Zo zápasových štatistík vyplýva, že vo víťazných úderoch Anisimovová dominovala nad bývalou svetovou jednotkou a štvornásobnou grandslamovom šampiónkou 46:21, pričom 11-krát si pomohla esom.

    Američanke patrí v rebríčku WTA až 60. priečka, ale v roku 2022 zatiaľ zostáva nezdolaná, keďže pred Australian Open sa stala víťazkou prípravného turnaja v Melbourne. Na úvodnom grandslame sezóny pred Osakovou vyradila aj olympijskú šampiónku z Tokia, Švajčiarku so slovenskými rodičmi, Belindu Bencicovú.

    uviedla Amanda Anisimovová.

    Do osemfinále dvojhry žien postúpili aj Bieloruska Viktoria Azarenková a Češka Barbora Krejčíková. Dvojnásobná austrálska šampiónka z rokov 2012 a 2013 Azarenková nedala šancu vyššie nasadenej Ukrajinke Jeline Svitolinovej a za 67 minút ju “sfúkla” 6:0, 6:2. Turnajová štvorka Krejčíková zdolala Lotyšku Jelenu Ostapenkovú 2:6, 6:4, 6:4.

    uviedla 32-ročná Azarenková.

    Viac k témam: Australian Open v Melbourne
    Zdroj: Webnoviny.sk – Anisimovová zastavila obhajkyňu titulu Osakovú, teraz ju čaká svetová jednotka Bartyová (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -