Pozrite si, v čom sa predstavia naši olympionici na ZOH. Kolekciu oblečenia testovali Žampovci v tatranských podmienkach (foto)

    0

    20.1.2022 Slovenský olympijský tím predstavil kolekciu oblečenia pre zimné olympijské hry v Pekingu, ktoré sa v metropole Číny začnú už 4. februára a potrvajú ďalších šestnásť dní. Slovenskú výpravu oblečie 4F, generálny partner Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), ktorý sa pri tvorbe kolekcie inšpiroval arktickými podmienkami aj slovenským folklórom. Informuje o tom tlačová správa SOŠV.

    prezradila spoločnosť 4F, ktorá vytvorila kolekciu aj pre paralympijskú výpravu SR pre jej účinkovanie na ZPH v Pekingu 2022.

    Skôr ako olympionici odcestujú na Misiu Peking do ďalekej Ázie, rozhodli sa kolekciu otestovať v extrémnych tatranských podmienkach. Výzvu Slovenského olympijského a športového výboru prijali lyžiari Adam a Andreas Žampovci, ktorých tatranská lanovka vyviezla na slnkom zaliate, ale poriadne mrazivé Skalnaté pleso.

    skonštatoval v nadmorskej výške 1 751 metrov Adam Žampa, pre ktorého budú pekinské hry už tretími v kariére. Jeho výkonnostnými vrcholmi sú zatiaľ piate a šieste miesto zo superkombinácie, resp. slalomu zo ZOH 2014 v Soči.

    Nadšenie z kolekcie neskrýval ani mladší z bratov Andreas Žampa, pre ktorého sú pekinské hry taktiež tretie, na ktorých sa zúčastní:

    Paleta farieb na oblečení pre Peking 2022 je založená na prírodných odtieňoch skál a piesku (bežová), priezračných horských jazier (tmavomodrá) a sviežeho horského vzduchu (modrá).

    dopĺňa 4F.

    Neoddeliteľnou súčasťou olympijskej kolekcie pre slovenskú výpravu v Pekingu sú ornamenty s čatajským vzorom. Jemný kvetinový vzor, inšpirovaný malebnou slovenskou obcou Čataj, zdobí takmer každý kus oblečenia, nevynímajúc doplnky ako pletené palčiaky či čiapky.

    vyjadrila sa riaditeľka marketingu SOŠV Kristína Czuczová.

    Viac k témam: Kolekcia oblečenia, olympionici, Slovenská olympijská výprava, ZOH 2022 v Pekingu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Pozrite si, v čom sa predstavia naši olympionici na ZOH. Kolekciu oblečenia testovali Žampovci v tatranských podmienkach (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -