Shiffrinová prišla pred ZOH v Pekingu o svojho dlhoročného trenéra

    0

    19.1.2022 Americká zjazdárka Mikaela Shiffrinová ohlásila krátko pred ZOH 2022 v Pekingu vynútenú zmenu vo svojom tíme. Jedného z jej dlhoročných trénerov Jeffa Lackieho nahradil Coley Oliver. Ten mal až doteraz na starosti americký ženský tím účinkujúci v pretekoch Európskeho pohára.

    Kanaďan Lackie sa doma zotavuje z ťažšieho priebehu koronavíru a elitnej zverenke by nemohol byť stopercentne k dispozícii pri jej nadchádzajúcej poľovačke na medaily na ZOH 2022. Šeftrénerom Shiffrinovej tímu zostal Mike Day, ktorý s ňou rovnako dlhodobo spolupracuje. Nemennou súčasťou najbližšieho okolia je aj Shiffrinovej mama Eileen.

    Lackie bol pri Shiffrinovej šesť rokov a na starosti mal najmä kondičnú stránku jej výkonnosti so zameraním na rýchlostné disciplíny.

    uviedol Jeff Lackie, cituje ho špecializovaný web Skiracing.com.

    Riaditeľ pre alpské disciplíny v Americkej lyžiarskej reprezentácii Jesse Hunt jeho slová potvrdil:

    Líderka Svetového pohára a historická rekordérka v počte slalomových triumfov vo Svetovom pohári ohlásila v Pekingu útok na medaily vo viacerých disciplínach. Shiffrinová túži po pódiových umiestneniach na ZOH 2022 nielen v slalome a obrovskom slalome, ale aj v alpskej kombinácii a Super G.

      dodal Shiffrinovej už len bývalý tréner Lackie.

    Podľa Američanov práve tento tréner obľubujúci vedecké prístupy a zvyšovanie vzdelanostnej úrovne pri práci s reprezentantmi má veľký podiel na dlhodobo vysokej úrovni Shiffrinovej športového majstrovstva. V roku 2021 za to získal aj cenu od Olympijského a paralympijského výboru USA (USOPC).

    uvádza sa vo vyhlásení USOPC.

    Viac k témam: COVID-19, Tréner, ZOH 2022 v Pekingu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Shiffrinová prišla pred ZOH v Pekingu o svojho dlhoročného trenéra © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -