Slovákov na ME mrzia chyby v súboji proti Nórom. Litovčanov chcú v sobotu zdolať a pôjde im o veľa

    0

    15.1.2022 Najprv to vyzeralo nádejne, potom prijateľne a napokon očakávane. Prvé slovenské vystúpenie na majstrovstvách Európy v mužskej hádzanej po 10 rokoch prinieslo prehru s favorizovanými Nórmi 25:35.

    Po solídnom prvom polčase v tom druhom už Slováci viditeľne herne zaostávali za jedným z ašpirantov na medailu. Aj preto tréner Peter Kukučka dal priestor viacerým mladým hráčom.

    Celkovo sa však pred povolenou štvrtinou diváckej kapacity v košickej Steel aréne odohral zaujímavý zápas.

    uviedol kapitán slovenského tímu Ľubomír Ďuriš na webe slovakhandball.sk.

    So spoluhráčmi síce stratili nádej na dobrý výsledok na začiatku druhého dejstva, ale duel nevypustili a bojovali až do konca.

    poznamenal Ďuriš.

    Najlepším strelcom v drese SR bol so šiestimi gólmi Tomáš Urban, ktorý najmä v prvom polčase ukázal svoje zakončovateľské schopnosti.

    skonštatoval Tomáš Urban.

    Zatiaľ čo proti Nórom sa Slováci zoznamovali s atmosférou vrcholného podujatia po dlhom čase, v sobotu proti hráčom Litvy im už pôjde o veľa. Treba sa pokúsiť o víťazstvo a zachovať si nádej na postup z F-skupiny.

    doplnil Tomáš Urban.

    uviedol Jakub Prokop, autor piatich gólov proti Nórom. Ďuriš pomenoval slovenský cieľ v sobotnom zápase od 18.00 h.

    podotkol Ďuriš na webe Slovenského zväzu hádzanej.

    Viac k témam: Majstrovstvá Európy ME v hádzanej 2022
    Zdroj: Webnoviny.sk – Slovákov na ME mrzia chyby v súboji proti Nórom. Litovčanov chcú v sobotu zdolať a pôjde im o veľa © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -