Tarkovič zverejnil nomináciu Slovenska, Kucka je iba náhradník a Schranz chýba pre tragédiu v rodine

    1

    3.11.2021 Skúsený stredopoliar Juraj Kucka sa objavil len medzi náhradníkmi v nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie na posledné dva zápasy kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta 2022 doma proti Slovinsku a na Malte.

    Slováci už nemôžu postúpiť na záverečný turnaj MS 2022 do Kataru, ale podľa slov trénera Štefana Tarkoviča chcú skončiť v H-skupine na treťom mieste.

    Domáci súboj proti Slovincom odohrajú slovenskí futbalisti 11. novembra v Trnave, o tri dni neskôr zakončia neúspešnú kvalifikáciu súbojom v La Vallette proti domácej Malte. Slovákom patrí pred novembrovým záverom kvalifikácie tretia priečka s 10 bodmi z ôsmich zápasov, ale len zásluhou lepšieho skóre pred Slovincami.

    Tréner Tarkovič v utorok oznámil 24-člennú nomináciu, po zdravotných výpadkoch sa do nej vrátili brankár Martin Dúbravka, obranca Jakub Holúbek, stredopoliar Stanislav Lobotka aj útočník Róbert Mak.
    Tragická udalosť v rodine Schranza
    Z dôvodu tragickej udalosti v rodine chýba v nominácii útočník Ivan Schranz a z osobných dôvodov aj skúsený obranca Tomáš Hubočan.

    “So Schranzom som bol v kontakte, poprosím o rešpektovanie jeho súkromia po tom, čo sa mu stalo. Nebudem sa k tomu viac vyjadrovať. S Hubočanom som nič neuzavrel, akceptoval som jeho osobné dôvody, preto nie je v nominácii. Na druhej strane, je potešiteľné, že Martin Dúbravka už je v poriadku a chce nám pomôcť. Konkurencia na brankárskom poste je dobrá,” vyjadril sa Tarkovič na tlačovej konferencii v Bratislave.

    Na otázku, či vzhľadom na nemožnosť účasti Slovenska na MS 2022 sa nenúkal v závere kvalifikácie väčší priestor na odskúšanie nových hráčov, tréner odpovedal: “Nevidím dôvod, aby som skúšal neoverených hráčov, keď si mužstvo začína veriť a nachádza svoju hernú tvár. Budovanie tímu je komplikovaný proces a som rád, že sme sa dostali do bodu, keď sa naša hra zlepšila. Pre mňa je najdôležitejšia kontinuita, chcel by som to zachovať. Rozprával som sa však s Jurajom Kuckom, má toho dosť aj na klubovej úrovni, preto vyskúšame na jeho poste iného hráča. Na prvý zápas by aj tak pre karty nemohol nastúpiť.”
    Lobotka je naspäť v tréningovom procese
    Na predchádzajúcom reprezentačnom zraze pred zápasmi v Rusku a Chorvátsku nechýbal ani Stanislav Lobotka, svalové zranenie mu však nedovolilo zapojiť sa do tréningov aj zápasov so spoluhráčmi z národného tímu. Teraz by už mal byť k dispozícii, hoci vo svojom talianskom klube SSC Neapol zatiaľ nehráva.

    “Je pozitívne, že je naspäť v pravidelnom tréningovom procese. Na Stana Lobotku som nezmenil názor od začiatku jeho pôsobenia v reprezentácie – môže nám výrazne pomôcť. Ak by sa nezranil, bol by súčasťou základnej zostavy v Neapole. Kucka a Weiss ml. sú medzi náhradníkmi. Ak by nastala extrémna situácia napríklad s ochorením COVID-19, mohli by pomôcť, hoci napríklad Vlado Weiss ešte po zranení nie je stopercentne pripravený,” dodal reprezentačný tréner SR.

    Cieľ A-tímu SR v posledných dvoch súťažných zápasoch kalendárneho roka 2021 pomenoval Tarkovič nasledovne: “Jednoznačne chceme nadviazať na výkonnosť z ostatných zápasov. A zlepšený herný prejav chceme potvrdiť aj výsledkovo. Chceme skončiť na treťom mieste v našej skupine a urobíme pre to všetko.”

    Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie

    na novembrové zápasy v kvalifikácii o postup na MS 2022

    Brankári: Marek Rodák (FC Fulham/Angl.), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk/Poľ.), Martin Dúbravka (Newcastle United/Angl.)

    Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Koscelník (Slovan Liberec/ČR), Martin Valjent (RCD Mallorca/Šp.), Vernon de Marco (ŠK Slovan Bratislava), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň/Poľ.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Dávid Hancko (Sparta Praha/ČR), Jakub Holúbek (Piast Gliwice/Poľ.)

    Stredopoliari: Patrik Hrošovský (KRC Genk/Belg.), Marek Hamšík (Trabzonspor/Tur.), Matúš Bero (Vitesse Arnhem/Hol.), Ondrej Duda (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Stanislav Lobotka (SSC Neapol/Tal.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/USA), Erik Jirka (Real Oviedo/Šp.), Lukáš Haraslín (Sparta Praha/ČR), Tomáš Suslov (FC Groningen/Hol.), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť/Maď.)

    Útočníci: Róbert Boženík (Fortuna Düsseldorf/Nem.), David Strelec (Spezia Calcio/Tal.), Ladislav Almási (Baník Ostrava/ČR )

    Viac k témam: Kvalifikácia o postup na MS 2022 vo futbale
    Zdroj: Webnoviny.sk – Tarkovič zverejnil nomináciu Slovenska, Kucka je iba náhradník a Schranz chýba pre tragédiu v rodine © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -

    1 komentár

    1. Ten team treba rozpustiť, odovzdať zápasy súperom kontumačne, a ušetrené peniaze rozdať dôchodcom! Načo taký futbalisti a futbal? Je to len od jednej ostudy k druhej! Treba počkať generáciu, potom skúsiť znova! Ak sa nikam neprebojujú, tak rozpustiť aj ich, a čakať na dalšiu generáciu, alebo to vzdať nadobro!!!

    Comments are closed.