Vlhová má za sebou skvelý štart do sezóny, v obrovskom slalome v Söldene skončila tretia (video)

    0

    25.10.2021
    aktualizované 23. októbra 2021, 14:55

    Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová začala výborne sezónu Svetového pohára 2020/2021. V sobotňajšom obrovskom slalome v rakúskom Söldene obsadila vynikajúce 3. miesto a dosiahla 45. pódiové umiestnenie v kariére vo SP.

    Obhajkyňu veľkého krištáľového glóbusu pre celkovú víťazku SP zdolali iba dve najrýchlejšie pretekárky po 1. kole – Američanka Mikaela Shiffrinová a Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

    Shiffrinová si pripísala jubilejné 70. víťazstvo vo SP a trináste v obrovskom slalome. V histórii zjazdového lyžovania dosiahli viac víťazstiev vo SP iba Ingemar Stenmark (86) a Lindsey Vonnová (82).
    Obhájila tretie miesto z minulého roku
    Vlhová bola tretia v obrovskom slalome v Söldene i v minulom roku, keď sa pred ňu dostali iba dve Talianky – Marta Bassinová a Federica Brignoneová. Kým vtedy jej po 1. kole patrila až 10. priečka, v sobotňajších pretekoch jej vyšla stíhacia jazda zo šiestej priečky.

    “Vždy, keď môžem byť na pódiu, veľmi sa teším. Dnes to bol veľký boj. V 2. kole som nemala dobrý pocit, menilo sa svetlo i podložie. Hlavne na tej strmine som urobila chyby. V cieli som nechcela uveriť, že som prvá. Dúfala som však, že sa posuniem čo najvyššie a stačilo to na 3. miesto,” povedala Vlhová pri mikrofóne RTVS.

    Vlhovej aj Shiffrinovej už chýbali fanúšikovia
    Podľa Vlhovej úvodné preteky v sezóne nie sú jednoduché a ukázali jej, na čom musí popracovať. Na pretekoch bolo množstvo fanúšikov, čo 26-ročná Liptáčka ocenila.

    “Je to niečo iné ako minulý rok. Už nám to chýbalo. Dokonca aj Mikaela mi povedala, že jej chýbali slovenskí fanúšikovia. Myslím si, že každú z nás teší, že sú tu fanúšikovia, ktorí urobia dobrú atmosféru,” podotkla.

    Samotná víťazka Shiffrinová bola po 1. kole druhá s mankom dvoch stotín za Gutovou-Behramiovou. Tá bola pred pretekmi jediná z aktuálneho štartovného poľa, ktorá vyhrala na ľadovci Rettenbach dvakrát. V sobotu sa jej vyrovnala 26-ročná Američanka, ktorý triumfovala o 14 stotín sekundy.

    Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
    Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová má za sebou skvelý štart do sezóny, v obrovskom slalome v Söldene skončila tretia (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -