Americkí golfisti ovládli Ryder Cup, Európanov zdolali s najmladším tímom v histórii

    0

    28.9.2021 V golfe nie je veľa prestížnejších a váženejších podujatí ako Ryder Cup. Navyše je jedinečný v tom, že proti sebe bojujú najlepší Američania a Európania. Jeho 43. ročník suverénne ovládli americkí golfisti, ktorí zdolali svojich európskych vyzývateľov 19:9.

    Keď Daniel Berger trafil poslednú jamku v poslednom zápase a pečatil na 19:9, bol z toho nový rekordný rozdiel vo výslednom skóre od roku 1979. Teda odvtedy, čo sa Európania zúčastňujú na Ryder Cupe ako jednotný tím. V celkovej historickej bilancii Amerika – Európa je po víkende skóre 26-14.
    Začiatok novej éry
    Navyše Američania uštedrili Európanov drvivú prehru s najmladším tímom v histórii. Až deväť z dvanástich hráčov si nikdy predtým nesiahlo na víťaznú trofej, ktorá meria 43 cm.

    “Zažívame začiatok novej éry. Títo chlapci sú mladí a motivovaní. Keď sem prišli, videl som veľké odhodlanie v ich očiach. A napokon aj naplnili svoje túžby,” uviedol americký kapitán Steve Stricker.
    Body vybojovali aj ďalší hráči
    Šesť nováčikov v americkom Ryder Cupe získalo viac bodov ako celá európska zostava dokopy, čo znamená bilanciu 14-4-3. Dustin Johnson sa stal prvým Američanom, ktorý od roku 1979 prešiel turnajom so stopercentným skóre 5:0.

    Štyri body vybojoval vo štvorhrách a piaty pridal vo dvojhre. V nej síce čerstvý olympijský šampión z Tokia Xander Schauffele nestačil na Roryho McIlroya, ale potom rozmnožili americké body Patrick Cantlay, Scottie Scheffler a Bryson DeChambeau. Pol bodu pridal na konci Collin Morikawa.
    Američanov nebolo možné zdolať
    Američania s hrdosťou konštatujú, že silní boli už na papieri, ale ešte silnejší na tráve. “Nie je to úplne najsilnejší americký tím, aký som kedy videl, ale všetci hrali dobre. A najmä vystupovali ako tím,” povedal Lee Westwood, Angličan, ktorý vyhral turnaj na každom z piatich kontinentov.

    “Prežívam obrovské sklamanie. Toto je najdôležitejší turnaj pre mnohých z nás a zlyhali sme. Máme za sebou ťažký týždeň,” zhodnotil severoírsky šampión Rory McIlroy, ktorý sa neubránil slzám.

    Kapitán Európanov Ír Pádraig Harrington triezvo skonštatoval:”Tento americký tím bol príliš silný. Svoj plán naplnili na sto percent. Na začiatku chytili správny rytmus a potom už bolo nemožné ich zdolať. Dosiahli veľké víťazstvo.”
    Výzva poraziť Európu
    Američania uspeli vo dvoch Ryder Cupoch na domácich greenoch za sebou prvýkrát od roku 1983. Teraz majú pred sebou výzvu vyhrať v Európe, čo sa im nepodarilo od roku 1993.

    Vtedy triumfovali v Anglicku 15:13. Najbližší Ryder Cup bude v roku 2023 hostiť Marco Simone Golf and Country Club neďaleko Ríma.

    Viac k témam: golf, Ryder Cup
    Zdroj: Webnoviny.sk – Americkí golfisti ovládli Ryder Cup, Európanov zdolali s najmladším tímom v histórii © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -