Letná olympiáda v Tokiu (vodný slalom): Grigar si vypádloval semifinále, po prvej jazde takmer odpadol pred kamerami

    0

    29.7.2021
    aktualizované 28. júla 10:50

    Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar  skončil ôsmy v kvalifikácii súťaže K1 na olympijských hrách v Tokiu a postúpil do semifinále.

    V konkurencii 24 kajakárov v prvej kvalifikácii predviedol čistú jazdu, ale chýbala mu vyššia rýchlosť. Stačilo mu to však na deviate miesto s odstupom o 3,45 s za najrýchlejším Talianom Giovannim de Gennarom.

    V druhej kvalifikácii Grigar síce urobil chybu už na štvrtej bránke, čo ho stálo dvojsekundovú penalizáciu, ale neskôr predviedol skvelý výkon už bez zaváhaní. Po odjazdení všetkých súperov sa zaradil na celkovú ôsmu priečku.
    Grigar obhajuje 5. miesto z Ria
    Víťazom kvalifikácie v Kasai Canoe Slalom Centre sa stal Nemec Hannes Aigner pred Talianom Giovannim de Gennarom a Austrálčanom Lucienom Delfourom.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)
    Dvadsaťštyriročný Lipták Grigar je obhajca piateho miesta z OH 2016 v Riu de Janeiro a víťaz tohtoročných pretekov Svetového pohára v nemeckom Markkleebergu.
    Online prenos (minúta po minúte)
    Ak by v druhej jazde “nechytil” dve trestné sekundy, dosiahol by druhý najlepší čas spomedzi všetkých po víťaznom Nemcovi Aignerovi.
    Náročné podmienky v Tokiu
    Do semifinále postúpilo 20 kajakárov. Rátala sa lepšia z dvoch kvalifikačných jázd. Semifinále sa začne v piatok 30. júla o 7.00 h SELČ, finále s desiatkou najlepších príde na rad od 9.00 h.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 28. júl (fotografie)

    “Nebola to jazda podľa predstáv, trochu som sa s tým trápil. Nebol som fyzicky oukej. Na postup by to však malo stačiť. Bolo tam viac vecí proti vode, musel som sa s tým trochu biť. Dúfam, že v semifinále mi to bude viac vyhovovať,” uviedol Jakub Grigar pre RTVS ešte po prvej kvalifikačnej jazde.

    “Je to tu v Tokiu celkovo dosť náročné. Posledné štyri dni sme boli bez divokej vody, museli sme si vystačiť s hladkou na tréningoch a podľa toho to aj vyzeralo v mojej prvej jazde. V druhej jazde som sa už cítil oveľa lepšie a som oveľa viac spokojný so svojím výsledkom,” doplnil.
    Fyzické vypätie
    Pred kamerami RTVS sa Grigar s maskou na tvári po 1. kole kvalifikácie necítil dobre, čo bol dôsledok fyzického vypätia v náročných poveternostných podmienkach.

    Dokonca mu bolo do odpadnutia. “Je to tu v horúcom počasí a pri vysokej vlhkosti náročné. Ospravedlňujem sa, že som pri rozhovore nebol v dobrej kondícii, ale na všetky ďalšie otázky už odpoviem bez problémov,” ospravedlnil sa Jakub Grigar.

    Do piatkového semifinále zostáva slovenskému reprezentantovi deň voľna. Ako ho využije? “Určite si pôjdem pozrieť Moniku Škáchovú v semifinále C1, podporiť ju je správna vec. A tiež si dám jednoduchý tréning, lebo deň úplne bez vody, to by bolo priveľa. A potom sa už pôjdem schovať pred slnkom,” dodal Grigar.

    Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, vodný slalom – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
    Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (vodný slalom): Grigar si vypádloval semifinále, po prvej jazde takmer odpadol pred kamerami © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -