Letná olympiáda v Tokiu (vodný slalom): Škáchová postúpila do semifinále. V prvej jazde tam bol trochu stres, zhodnotila

    0

    29.7.2021
    aktualizované 29. júla 9:43

    Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Monika Škáchová postúpila do semifinále súťaže v C1 na olympijských hrách v Tokiu.
    Lepšia druhá jazda
    Dvadsaťjedenročná debutantka na OH sa v prvej jazde nevyhla dvom trestným sekundám na bránke číslo 14 a napokon bola v cieli šestnásta, keď zaostala o 18,14 s za najrýchlejšou Britkou Mallory Franklinovou.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)
    V druhej jazde sa 21-ročná Liptáčka výrazne zlepšila a bez dotyku s bránkami sa zaradila na jedenáste miesto s mankom 11,97 s na víťaznú Franklinovú. Celkovo jej to stačilo na dvanáste miesto.
    Online prenos (minúta po minúte)
    “V prvej jazde tam bol trochu stres, ide o dosť v tejto novej súťaži, snažila som sa spraviť maximum. S trénerom sme sa dohodli, že pôjdem tak, aby som nerobila zbytočné chyby a mala pod kontrolou všetky bránky. V prvej jazde som nakoniec urobila väčšiu chybu, keď som sa musela vrátiť do jednej z bránok. Do druhej jazdy som išla napraviť chybu z predchádzajúcej jazdy a podarilo sa mi to. V semifinále pôjdem, čo to dá, a uvidíme, aký bude výsledok,” uviedla Škáchová pre RTVS.
    V ženskej kategórii C1 sa súťaží po prvý raz
    Druhú a tretiu priečku si v kvalifikácii vyjazdili Nemka Andrea Herzogová a Češka Tereza Fišerová. V Kassai Canoe Slalom Centre sa predstavilo 22 singlkanoistiek, do semifinále postúpila osemnástka najlepších. Každej z nich sa rátala lepšia z dvoch kvalifikačných jázd. Semifinále sa vo štvrtok 29. júla začne o 7.00 h SELČ, desiatka najlepších sa predstaví vo finále od 8.55 h.

    V ženskej kategórii C1 sa na olympijských hrách súťaží vôbec po prvý raz. Pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro poslednýkrát bojovali o medaily muži v kategórii C2 a zlato si tam vybojovali slovenskí bratranci Peter a Ladislav Škantárovci. Potom bola mužská “cédvojka” zrušená a v rámci rovnosti pohlaví a vyrovnania počtu disciplín medzi mužmi a ženami pribudla do programu OH súťaž kanoistiek.

    Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, vodný slalom – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
    Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (vodný slalom): Škáchová postúpila do semifinále. V prvej jazde tam bol trochu stres, zhodnotila © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -