Letná olympiáda v Tokiu (tenis): Lukáš Klein a Filip Polášek viedli 1:0 na sety, ale štvrťfinále štvorhry si nezahrajú

    0

    28.7.2021
    aktualizované 27. júla 11:48

    Spoločná olympijská premiéra slovenského deblového páru Lukáš Klein a Filip Polášek v Tokiu sa skončila v osemfinále.
    Spokojný Polášek
    Novozložená dvojica v utorkovom súboji o postup do štvrťfinále prehrala s americkým párom Austin Krajicek, Tennys Sandgren 7:6 (2), 2:6, 5:10 v zápasovom tajbrejku. Súboj trval 88 minút a Američania premenili prvý mečbal pri svojom podaní.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)
    Online prenos (minúta po minúte)
    “V prvom sete všetci dobre podávali. Na jeho začiatku sme si vytvorili šance na brejk, ale nepremenili sme si ich. Svoje podanie sme si komfortne držali. Tajbrejk sme zahrali lepšie. Pri mojom podaní v druhom sete sa hral posledný gem zo starými loptami, Sandgren dobre prečítal servis a trafil tri dobré returny. Američania sa dostali do brejku a pre nás bol druhý set rýchlo fuč. Sústredili sme sa už na supertajbrejk. Predviedli sme solídny výkon, nemáme sa za čo hanbiť,“ komentoval prvé dva sety Filip Polášek na webe Slovenského olympijského a športového výboru.
    Klein je rád za príležitosť
    Lukáš Klein doplnil: “Olympijské hry sú rozhodne niečo iné v porovnaní s bežnými turnaji. Som rád za príležitosť, ktorá sa mi vďaka Filipovi naskytla. Beriem to ako súper skúsenosť, ktorú môžem v budúcnosti zúročiť. Bola to výborná skúsenosť stretnúť a vidieť najlepších športovcov sveta. Každý účastník je výnimočný, dosahuje vo svojich disciplínach výborné výsledky. Klobúk dole pred každým.“

    Dvadsaťtriročný Klein a 36-ročný deblový špecialista Polášek sa v Tokiu dočkali jedného víťazstva. V 1. kole si poradili so štvrtým nasadeným ruským párom Aslan Karacev, Daniil Medvedev 7:5, 6:4. Prehrou vo štvorhre sa ukončilo pôsobenie Slovákov na tokijskom olympijskom turnaji v tenise. Norbert Gombos aj Lukáš Klein sa predtým obaja rozlúčili už v 1. kole dvojhry.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 27. júl (fotografie)

    “Všetci slovenskí tenisti na olympijských hrách v Tokiu podali dobré výkony. Objektívne treba povedať, že prehrali s lepšími súpermi. Vo štvorhre po skvelom víťazstve Poláška s Kleinom nad výbornými ruskými tenistami mala naša dvojica smolu, keď prehrala v druhom kole v tesnom súboji,” zhodnotil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška na oficiálnom zväzovom webe.

    Letná olympiáda v Tokiu (tenis – štvorhra)

    2. kolo – osemfinále

    Lukáš Klein/Filip Polášek (SR) – Austin Krajicek/Tennys Sandgren (USA) 7:6 (2), 2:6, 5:10 (zápasový tajbrejk)
    Klein a Polášek vyhrali prvý set zásluhou stopercentného podania a sústredeného výkonu v tajbrejku. Trikrát v ňom získali bod pri servise Američanov a zvíťazili 7:2.

    V druhom sete však slovenské duo dvakrát prišlo o svoje podanie a výsledkom bola naoko hladká prehra 2:6.

    V rozhodujúcom zápasovom tajbrejku v úvode Slováci viedli 3:1, ale nádejný náskok si neudržali. Američania vzápätí otočili na 3:4. Od stavu 4:4 získal americký tandem štyri body za sebou a 8:4 už bol dostatočný náskok. V závere si Krajicek a Sandgren víťazstvo postrážili a premenili prvý mečbal pri svojom podaní.

    Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, tenis – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
    Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (tenis): Lukáš Klein a Filip Polášek viedli 1:0 na sety, ale štvrťfinále štvorhry si nezahrajú © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -