Letná olympiáda v Tokiu (tenis): Klein a Gombos prehrali trojsetové bitky a dvojhra je už bez Slovákov

    0

    26.7.2021
    aktualizované 25. júla 11:53

    Slovenský tenis už nemá zastúpenie v dvojhre mužov na olympijskom tenisovom turnaji v Tokiu, pretože Lukáš Klein aj Norbert Gombos svoje nedeľňajšie zápasy prehrali.
    Duckworth premenil druhý mečbal
    Klein prehral s Jamesom Duckworthom 7:5, 3:6, 6:7 (4). Dramatický trojsetový zápas trval 2:18 h a Austrálčan premenil druhý mečbal v tajbrejku tretieho setu.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)
    Online prenos (minúta po minúte)

    Slovák bol lepší na esá 9:7 a vo víťazných úderoch z forhendu favorizovaného súpera jasne prevýšil 23:9, ale na nevynútené chyby to bolo 34-21 z pohľadu Kleina. Dôležitým faktorom boli iba dva premenené brejkbaly zo siedmich možností na strane slovenského tenistu.

    Zobraziť fotogalériu k článku:
    Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 25. júl (fotografie)

    Až 246. hráč svetového rebríčka ATP Klein pôvodne mal hrať v Tokiu iba vo štvorhre po boku Filipa Poláška, ale odhlásenie viacerých elitných hráčov z “pavúka” dvojhry mu ako 23-ročnému umožnilo absolvovať aj túto olympijskú skúsenosť.
    Pre Gombosa nebol Giron neznámy súper
    Olympijský debutant Gombos prehral s Marcosom Gironom 6:7 (4), 6:3, 2:6. Zápas trval 2:17 h a Američan ho zakončil čistou hrou pri svojom podaní.

    V ženskej dvojhre Slovensko v Tokiu nemá zastúpenie, ale v mužskej štvorhre áno a dokonca už aj víťazný zápas na konte. V 1. kole si novozložená dvojica Lukáš Klein, Filip Polášek poradila so štvrtým nasadeným ruským párom Aslan Karacev, Daniil Medvedev 7:5, 6:4.

    Pre Gombosa nebol Giron neznámy súper. Na halovom turnaji v holandskom Rotterdame s ním tento rok v kvalifikácii prehral 3:6, 4:6.

    Letná olympiáda v Tokiu (tenis) – dvojhra mužov

    1. kolo

    Lukáš Klein (SR) – James Duckworth (Aus.) 7:5, 3:6, 6:7 (4)

    V prvom sete vzal Klein podanie Duckworthovi v jedenástom geme a vzápätí pri svojom servise potvrdil zisk setu. Za stavu 6:5 a 40:30 premenil druhý setbal.

    V druhom dejstve slovenský olympijský debutant hneď na úvod opäť prelomil súperovo podanie a vzápätí potvrdil na 2:0. Črtajúce sa prekvapenie však 77. hráč rebríčka ATP Duckworth nepripustil a zakrátko vyrovnal na 2:2. Od stavu 3:3 sa Austrálčan nadýchol k zisku troch gemov za sebou a druhý set vyhral 6:3.

    V rozhodujúcom treťom sete sa obaja súperi ani raz nevzdali svojho servisu, a tak musel o víťazovi rozhodnúť tajbrejk. V ňom si Austrálčan na začiatku vybudoval náskok 3:0 a za stavu 5:3 ešte raz vzal Kleinovi podanie. Potom Slovák odvrátil jeden mečbal, ale druhý pri podaní Austrálčana už nie. Jeho súper si pomohol esom.

    Norbert Gombos (SR) – Marcos Giron (USA) 6:7 (4), 6:3, 2:6

    V prvom sete tokijského súboja si obaja súperi držali svoje podania, rozhodnúť musel tajbrejk. V ňom mal pevnejšie nervy Američan a vyhral ho 7:4.

    V druhom sete Gombos súperovi odskočil na 3:1 a neskôr za stavu 5:3 mu vzal ešte jeden servis. Psychologickú výhodu z vyrovnania na 1:1 však 30-ročný Slovák nevyužil.

    V treťom sete zverenec Tibora Tótha nezachytil úvod a prehrával už 0:4. Potom zabojoval, vzal si jeden brejk späť a znížil na 2:4. Lenže ho zradil servis a Američan čistou hrou s veľkým prispením svojho súpera zvýšil na 5:2. Potom už bez väčších problémov dopodával zápas do víťazstva, keď premenil prvý mečbal.

    Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, tenis – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
    Zdroj: Webnoviny.sk – Letná olympiáda v Tokiu (tenis): Klein a Gombos prehrali trojsetové bitky a dvojhra je už bez Slovákov © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -