Kermond si na večierku šnupol kokaín a prišiel o olympiádu v Tokiu

    0

    22.7.2021 Austrálsky reprezentant v skoku na koni Jamie Kermond sa nebude môcť zúčastniť na jazdeckých súťažiach na olympijských hrách v Tokiu. Dôvodom nie je pozitívny test na koronavírus, ale kokaín.
    Mal to byť jeho olympijský debut
    Tridsaťšesťročný Kermond sa o výsledku A-vzorky dozvedel ešte pred odletom do Tokia, domáca jazdecká federácia mu predbežne pozastavila súťažnú činnosť.
    Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 
    Pôvodne mal byť jedným z troch austrálskych parkúrových jazdcov v deväťčlennej nominácii austrálskej reprezentácie v jazdectve pre OH 2020. Mal to byť jeho olympijský debut.
    Môže požiadať o analýzu B-vzorky
    Pozitívny test mal počas mimosúťažnej kontroly 26. júla a môže požiadať o analýzu B-vzorky. Športovec však priznal, že drogu zrejme užil na večierku a je si vedomý svojej chyby.

    “Kermond sa nesmie zúčastniť na pretekoch, ktoré podliehajú jurisdikcii Svetovej antidopingovej agentúry vrátane olympijských hier,” píše sa vo vyhlásení Austrálskej jazdeckej federácie. “Som zdrvený a veľmi ľutujem, čo sa stalo. Prijímam plnú zodpovednosť. Najviac mi je ľúto, že som sklamal veľa ľudí, ktorí mi verili,” uviedol Kermond.

    Šéf austrálskej olympijskej misie v Tokiu Ian Chesterman oznámil, že namiesto Kermonda sa v jazdeckom tíme Austrálie neobjaví žiadny náhradník.

    Viac k témam: kokaín, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
    Zdroj: Webnoviny.sk – Kermond si na večierku šnupol kokaín a prišiel o olympiádu v Tokiu © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -