Korčok: Umiestnenie sídla EDYN na Slovensku dokazuje dôležitosť spolupráce medzi SR a USA

1
Ivan Korčok, minister zahraničných vecí (Foto: facebook I.Korčoka)

Umiestnenie sídla Európskej siete demokratickej mládeže (EDYN) na Slovensku svedčí o tom, že rozvojová spolupráca je dôležitým elementom slovensko-amerických vzťahov. Pri príležitosti otvorenia sídla EDYN v Bratislave to uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS). Na otvorení sídla EDYN sa virtuálne zúčastnila aj bývalá šéfka americkej diplomacie Madeleine Albrightová.

„Som presvedčený o tom, že prítomnosť EDYN v Bratislave prinesie nové možnosti na realizáciu ďalších spoločných projektov, a to aj so zapojením slovenských partnerov,“ povedal Korčok. Čoskoro by podľa neho mal byť schválený prvý projekt v Severnom Macedónsku zameraný na posilňovanie transparentnosti a environmentálneho povedomia. V projekte pritom majú byť využité aj skúsenosti slovenskej občianskej spoločnosti v oblasti tvorby nástrojov na monitorovania transparentnosti a overovania faktov v tvrdeniach politikov.

EDYN je projekt Agentúry USA pre medzinárodný rozvoj USAID – US Agency for International Development (USAID), ktorý združuje mladých politických lídrov a občianskych aktivistov so záujmom o politiku, občiansku spoločnosť a slobodné médiá v krajinách strednej, východnej a juhovýchodnej Európy.

- Reklama -

1 komentár

  1. Ak s p.Korčok bude usilovnejšie pchať do prdela REŽIMU USA , tak bude v Bratislave aj sídlo NATO !!!

Comments are closed.