Kolíková: Napriek stredajšiemu rozhodnutiu Ústavného súdu SR na hraniciach naďalej platí režim ako doteraz

1
ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Foto: SITA/Branislav Bibel)

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková zdôraznila, že napriek stredajšiemu rozhodnutiu Ústavného súdu SR k vyhláške Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) o režime na hraniciach naďalej platí stav, ktorý bol doteraz. Ako vysvetlila vo vyjadrení pre médiá, keďže rozhodnutie zatiaľ nebolo zverejnené v zbierke zákonov, naďalej platí, že keď sa vracajú na Slovensko plne zaočkované osoby alebo osoby s jednou dávkou vakcíny, tak nejdú do karantény. Osoby, ktoré nie sú zaočkované, do karantény idú.

„Ústavný súd sa zaoberal hlavne ľudmi, ktorí sú zaočkovaní jednou dávkou. Pri týchto ľudoch sa vyjadril, že nie je na mieste k nim pristupovať rovnako ako k tým, čo sú plne zaočkovaní. Toto vlastne vytkol v rámci tejto vyhlášky v odôvodnení,“ povedala Kolíková a dodala, že ÚVZ plánuje v piatok zverejniť novú vyhlášku k režimu na hraniciach. Ľudia, ktorí sa zaočkovali pred 9. júlom a po novom nebudú spĺňať definíciu plne zaočkovanej osoby, budú môcť hneď po príchode zo zahraničia absolvovať PCR test. Ak bude jeho výsledok negatívny, karanténa sa im končí. Toto prechodné ustanovenie bude platiť 14 dní od účinnosti plánovanej vyhlášky. Medzičasom stále platí režim na hraniciach podľa poslednej vyhlášky ÚVZ SR.

Ústavný súd SR (ÚS SR) na svojom neverejnom zasadnutí v utorok 13. júla rozhodol o pozastavení platnosti vyhlášky ÚVZ SR, ktorá nariaďovala karanténu nezaočkovaným osobám po príchode zo zahraničia.

- Reklama -

1 komentár

  1. Táto chudina mala byť už dávno odvolaná!!! Uvidíme čo sa udeje teraz po zisteniach ktoré vyšli na svetlo sveta!!! Ži_linka to povedal teraz dosť zrozumiteľne!!! Gen. Lu_čanského zabili!!! A táto chudina celý čas klamala a kryla zločincov!!! Na čí príkaz sa to udialo? Kto za tým všetkým stojí? Neverím, že by to bola svojvôľa dozorcov v Prešovskej väznici!!! Niekto ich k tomu nabádal, niekto ich určite viedol. Otázkou je kto. Uvidíme po prvých obvineniach, či sa nenájde dáky kajúcnik čo nám všetko objasní. Bude ešte veselo. Uvidíme až kam to bude siahať. Komu gen. Lu_čanský tak strašne zavadzal, kto sa ho tak strašne obával? Niečo už naznačil aj sám gen. Lu_čanský!!! Teraz bude na vyšetrovateľoch aby to objasnili. Čo tým gen. Lu_čanský myslel. Verím, že viete o kom je reč. Komu gen. Lu_čanský naznačil, že by mohol začať od neho, keď už má vypovedať o bývalých a súčasných to politikoch.

Comments are closed.