Mesík: Vakcínami mRNA spustili vlády masový experiment na obyvateľstve. Keď to poviete, masa vás označí za “antivaxera”

1
Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík (Foto:TASR)

“… mRNA vakcíny sú niečo úplne nové, neodskúšané a zásadne odlišné od klasických vakcín. Vlády pri nich spustili masový experiment na obyvateľstve. Keď to ale poviete, masa ľudí, ktorá nedokáže rozlišovať medzi rôznymi vakcínami vás označí za “antivaxera”.  Je to pre nich obrovská úľava: už nemusia premýšľať, stačí im viera a stará dobrá nenávisť k tým, čo vidia svet inak,” hovorí analytik globálnych rizík Juraj Mesík.

Vláda chce dať do zákona výhody pre očkovaných. Neočkovaní ľudia, naopak, podľa návrhu, budú mať sťažený a aj značne finančne náročnejší život. Ako toto prioritizovanie hodnotíte? Stráca sa nám dobrovoľnosť vlastného rozhodnutia, koronavírus všetko mení. O čo ale ide? Kritici a nie sú to len antivaxeri z presvedčenia, majú obavy z bezpečnosti vakcín. Štát, naopak, núti ľudí tieto obavy ignorovať. Aký je váš pohľad na toto dianie?

Z vakcinácie experimentálnymi vakcínami proti covidu sa na Slovensku – ale aj inde v Európe a v Amerike – stal ideologický, priam náboženský fenomén prezlečený za vedu. Taký bol aj takzvaný “vedecký komunizmus”. Všetci sme z neho museli robiť skúšky a verejne predstierať, že mu veríme. Dnes je skúškou vernosti  a cestou k “slobode” účasť na masovom vakcinačnom experimente.

Časť Európanov, vrátane Slovákov, bezhlavo verí v účinnosť aj bezpečnosť experimentálnych vakcín a chceli by – hoc aj násilím – zaočkovať všetko, čo sa na Slovensku hýbe. Vrátane detí a tehotných žien. A druhá polovica krajiny sa takému masovému znásilneniu bráni. Vakcinátori majú na svojej strane vládu, väčšinu vládou zaplatených masmédií, systematickú cenzúru vedeckých prác a sociálnych sietí a obrovské finančné zdroje globálnych farmakofiriem, pre ktoré je masová vakcinácia celého sveta obchodom storočia.  

Neviem či mala ktorákoľvek iná slovenská vláda v minulosti  15 mesiacov po nástupe k moci tak minimálnu dôveru, ako tá dnešná “obyčajná, rodinná a slobodo-solidárna”, ale vidina rozdávania miliárd covidových eur je extrémna motivácia, aby sa zubami-nechtami držali pri moci a korytách.  

Odkedy po vládnom zákaze liečiť ambulantne pacientov s covidom zomrelo 17 a pol tisíc občanov Slovenska, za rok zruinovali ekonomiku krajiny a vôbec nič sa nestalo, majú pocit, že môžu beztrestne robiť čokoľvek. Médiá si kúpili a veria, že Slováci znesú všetko, a ako vždy sa nakoniec ohnú.

Ako je to s vakcínami a deťmi 12 plus z vášho pohľadu? Je pre deti bezpečnejšie sa  očkovať? 

Deti sú covidom ohrozené len minimálne a pri dostatočne vysokej hladine vitamínu D a včasnej liečbe ivermectinom v kombinácii s ďalšími odskúšanými a bezpečnými liečivami je u nich covid prakticky 100%-ne liečiteľný. Tlačiť za tejto situácie do detí experimentálne vakcíny so zdokumentovanými vážnymi a početnými krátkodobými vedľajšími účinkami – napríklad potenciálne smrteľnými zápalmi srdcového svalu a perikardu – a s úplne neznámymi dlhodobými účinkami, je hazard. Ľutujem rodičov, ktorí podľahli vedecky sa tváriacej firemnej propagande a – iste v dobrej vôli – vystavili svoje deti tomuto riziku. Kiež by to žiaden z nich nemusel oľutovať!

Kroky zvýhodňujúce očkovaných nerobí len Slovensko, ale štáty  EÚ celkovo – ako to vidíte z dlhodobého pohľadu fungovania spoločností – naozaj to očkovanie zníži smrtnosť, zachráni ekonomiky? 

Úmrtnosť na covid klesla na jar prakticky všade na severnej pologuli, bez ohľadu na očkovanie. Príkladov je kopec, napríklad Portugalsko, kde vlnu epidémie zlomili vo februári, dlho pred nástupom vakcín, alebo Bulharsko, ktoré je dnes najmenej zaočkovanou krajinou v EU – a predsa masovo nezomierajú. 

Ešte dôležitejšie je, že v krajinách ako sú Fínsko a Nórsko (alebo Singapur, Egypt a mnohé iné v Ázii a Afrike) k žiadnemu masovému zomieraniu ani nedošlo. Proste tam vlády masové umieranie vôbec nedopustili. A to bez vakcín.

Dôvody jarného poklesu úmrtnosti na severnej pologuli sú rôznorodé – najmä nástup jari a rast hladín vitamínu D v krvi ľudí (naopak, začalo sa vo veľkom zomierať na južnej pologuli!), ale aj vysoké prirodzené premorenie populácií vírusom počas zimy a jari (mnoho ľudí prešlo bezpríznakovou infekciou alebo ľahkým ochorením a získali imunitu), podstatné zlepšenie liečby covidu pomocou calcifediolu (účinná forma vitamínu D), ivermectinu, budesonidu a ďalších bezpečných liečiv. A nejakým objektívne neznámym dielom v niektorých krajinách, kde vakcinovali, prispeli aj vakcinácie.

Výnimkou na severnej pologuli sú aktuálne Rusko a Mongolsko: vakcinátori kričia, že aha! – je to preto, lebo v Rusku je málo zaočkovaných! V skutočnosti v Rusku jednu dávku vakcíny dostalo oficiálne 16% ľudí, kým v Bulharsku len 14% a v susednom Kazachstane 18%. Bulharov však zomiera aktuálne 0,9 na milión, Kazachov len 0,11 na milión, zato Rusov a Mongolov 4,3 na milión obyvateľov. Jednu dávku vakcíny pritom dostalo až 62% Mongolov… Vakcinátori tvrdia, že dôvodom je nízka účinnosť čínskych a ruských vakcín. To je jedna hypotéza. Iná možnosť je, že niekde v Mongolsku alebo na Sibíri sa už rozšíril nejaký ďalší, smrteľnejší mutant vírusu. 

Pravdu ukáže až čas. Aj z hľadiska zdravia, aj z hľadiska ekonomiky uvidíme zrejme až niekedy koncom roka, keď znovu klesne slnko a možno sa zjavia ďalšie a ďalšie varianty vírusu, či vakcíny predišli ďalšej vlne epidémie ako dnes sľubujú a aké bude mať následky. 

Vnímate tú silnú polarizáciu spoločnosti? Je naozaj ten strach z covid-19 oprávnený až do takej miery, že očkovaní a neočkovaní sa začínajú deliť aj v bežnom živote na akési skupiny?

Ideológie ľudí ľahko polarizujú. Po celej Európe aj v USA masmédiá a vlády už rok pestujú vieru v to, že sa covid nedá úspešne a lacno liečiť a že sa mu nedá úspešne a lacno predchádzať. Slováci tiež videli masovo zomierať ľudí, mnohí sú vydesení a vakcín sa chytajú ako topiaci slamky. To, že už od jesene 2020 existujú účinné a lacné postupy liečby covidu im vládne médiá celú zimu a jar vyhovárali, tragikomické dimenzie nabrala mediálna kampaň proti ivermectinu, lacnému, mimoriadne bezpečnému a vysoko účinnému lieku na covid. 

Tejto propagande nakoniec čitatelia rôznych odborne sa tváriacich denníkov uverili – a teraz veria vo vakcíny. Človek je mýtofilný tvor – niečomu veriť potrebuje. A keď sa viera zabalí do pár bielych plášťov slovenských profesorov, je to celkom účinný mix.

To, že Fíni, Nóri a mnohé iné národy dokázali masovému zomieraniu predísť a iné národy – napríklad chudobní Indovia, Juhoafričania či Portugalci – dokázali masové zomieranie zastaviť bez masovej vakcinácie, to vládnymi médiami sfanatizovaní ľudia jednoducho vytesnili z hláv. Drvivá väčšina populácie má navyše len úplne mizerné biologické vzdelanie, takže nedokážu vôbec rozlišovať medzi rôznymi typmi vakcín. A tak veria tomu, že experimentálne, nedostatočne otestované mRNA vakcíny sú to isté ako staré dobré, desiatkami rokov otestované a bezpečné vakcíny proti “starým” infekčným chorobám. Veď aj jedny aj druhé sú v ampulkách a pichajú sa ihlami – no nie?

Aby neboli pochybnosti: Ja sa dlhé roky každú jeseň očkujem proti chrípke. Lenže mRNA vakcíny sú niečo úplne nové, neodskúšané a zásadne odlišné od klasických vakcín. Vlády pri nich spustili masový experiment na svojom obyvateľstve. Keď to ale poviete, masa ľudí, ktorá nedokáže rozlišovať medzi rôznymi vakcínami vás označí za “antivaxera”.  Je to pre nich obrovská úľava: už nemusia premýšľať, stačí im viera a stará dobrá nenávisť k tým, čo vidia svet inak.  Ak si doteraz niektorí mohli myslieť, že fanatici a hateri sú len fašisti a im podobní, pandémia ukázala, že rovnakí fanatici a hateri môžu byť aj ľudia hlásiaci sa k občianskemu liberalizmu.

Skúsme si načrtnúť, čo nás čaká. Vaše prognózy sa zatiaľ plnili presne. Takže – aká by mohla byť jeseň?

Čo sa bude diať, je v rukách prírody a tých čo majú moc – a obe sily vedia prekvapiť. Takže vám ponúknem dva scenáre, optimistický a pesimistický. 

Optimistický je ten, že nás príroda neprekvapí variantmi, ktoré by prebili ochranný účinok vakcín a vakcíny samotné nebudú mať dlhodobé devastujúce účinky na zdravie očkovaných. Vlády v lete poistia vývoj opatreniami, ktoré mali urobiť už pred rokom – napríklad zavedú fortifikáciu potravín vitamínom D podľa fínskeho modelu a zabezpečia monitorovanie  a manažment jeho hladín u seniorov a zraniteľných. Pre istotu zabezpečia do štátnych hmotných rezerv pár stoviek tisíc balení ivermectinu. V takomto optimistickom prípade by na jeseň a  v zime nedošlo k vzostupu úmrtnosti a spoločnosť by mohla fungovať relatívne normálne – bez masiek, karantén atď.

Pesimistický scenár je ten, že sa niekde na svete zjaví silne patogénny mutant, ktorý prebije ochranný účinok vakcín. Ľudia, ktorí si myslia, že majú covid pas a sú teda  mRNA vakcínami chránení, sa vďaka tomuto pocitu rozcestujú po svete, niekde sa nakazia, donesú ho domov na Slovensko a stanú  sa jeho šíriteľmi. Samozrejme, že za šírenie budú viniť nezaočkovanú polovicu obyvateľstva a spoločenský konflikt sa ešte viac prehĺbi.

Súčasne sa, žiaľ, ukáže, že experimentálne vakcíny majú nielen veľmi vážne a početné krátkodobé vedľajšie dôsledky, ale aj vážne dlhodobé zdravotné následky, vrátane následkov na plodnosť žien a imunitný systém očkovaných detí. A že u časti zaočkovaných vedú pri novej nákaze k autoimúnnym reakciám a k smrteľným cytokínovým búrkam. Tak to bolo aj pri druhej vlne chrípky v roku 1918, aj keď vtedy to, samozrejme, nebolo spôsobené vakcínami. Očkovaní ľudia masírovaní vládnou propagandou šírenou vládou zaplatenými médiami  budú žiť ďalej v popretí reality a zo svojich problémov budú viniť iných. 

Úplne deštruktívnym momentom sa pri pesimistickom scenári môže stať, že po vakcinácii nedajbože zomrie nejaké dieťa a jeho rodičia vyhlásia, že ich k vakcinácii prinútila vláda. V novembri 1989 mala správa o smrti študenta na Národní tříde mobilizujúci účinok na dovtedy váhajúce masy: správa o smrti dieťaťa, ktorého rodičov štát donútil k očkovaniu môže mať podobný výbušný efekt. Potom sa môže zhmotniť hnev a frustrácia zdravotne a ekonomicky zruinovaných ľudí do rozzúreného stotisícového davu, ktorý už potom nezastavia žiadni ťažkoodenci, ani keby sa na obranu vlády, ktorej už dnes verí len minimum ľudí, náhodou chceli postaviť. Slováci sú pokorní ľudia, ktorí na sebe nechajú aj orať… ale raz za 30-40 rokov sa vedia aj rozzúriť. Neústavný vývoj by potom mohol viesť k negatívnym dôsledkom ďaleko presahujúcim aj rámec pandemického masakru v zime a na jar 2021. 

Najpravdepodobnejší je vývoj niekde medzi týmito pólmi: dúfam v milosrdnosť prírody, a nerobím si žiadne ilúzie o nekompetentnosti tých, čo nám vládnu. Ľudia budú na jeseň a v zime zrejme znovu zomierať, ekonomika bude zrejme ničená ďalšími obmedzeniami a ďalším rastom štátnych dlhov, spoločnosť bude ešte viac polarizovaná ako teraz – ale dúfajme, že to neprerastie do násilia. 

To som ale dal úplne bokom ďalšie možné vplyvy z vonkajšieho sveta nad rámec pandémie. Napríklad možnosť rozpútania ďalšej migračnej vlny v dôsledku rastu cien potravín a hladomorov v arabskom svete, Afrike a v Ázii a ďalšie “čierne labute” globálneho charakteru. Lebo Slovensko nie je ostrov, ale len maličké koliesko v chode mnoho tisíckrát väčšieho sveta.

- Reklama -

1 komentár

  1. Niet čo k tomu viac dodať!!! Má 100% pravdu!!! Otázkou je čo s tým urobíme my ľudia ktorých sa to týka.

Comments are closed.