PELLEGRINI: Zmätok a chaos. Vládna koalícia tragickým spôsobom zlyhala

0
Peter Pellegrini (Hlas-SD) Foto: TASR

Súčasná vládna koalícia vo svojej misii tragickým spôsobom zlyhala a musí ju čím skôr ukončiť. Každý deň zmätku, chaosu a rozvratu právneho štátu podľa predsedu strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Petra Pellegriniho škodí celému Slovensku a čoraz viac naň budú doplácať ľudia od Malaciek až po Čiernu nad Tisou. To je podľa Pellegriniho aj dôvod zapojenia sa strany Hlas-SD do referenda za predčasné voľby, ako aj ohláseného návrhu na vyslovenie nedôvery celej vláde. Povedal to na prvom pracovnom sneme strany v Nitre. Hlas-SD je podľa neho pre Slovensko lepšou, kompetentnejšou a kvalitnejšou alternatívou.

Predseda Hlasu-SD vo svojom príhovore odmietol rušenie nemocníc, avizovanú reformu súdnictva aj zámer daňovej reformy, pri ktorej sa má zvýšiť DPH na 25 percent. V súvislosti s aktuálnou témou očkovania proti ochoreniu COVID – 19 zdôraznil, že strana Hlas-SD nikdy nespochybňovala očkovanie.

„Vyzývam ľudí, ktorí sa chcú dať zaočkovať, aby tak urobili čím skôr. A rovnako zdôrazňujem, že nikto do očkovania nemôže nútiť tých, ktorí tento spôsob ochrany svojho zdravia z rôznych dôvodov odmietajú,“ povedal Pellegrini pred delegátmi snemu.

Do Nitry ich prišlo z celého Slovenska približne 380. Dnes budú voliť ďalšieho z podpredsedov strany, štyroch členov predsedníctva a prijmú základné programové tézy, ktorými sa strana bude riadiť.

Hlas – SD predstaví svoj konkrétny program na jesennom sneme. Postavený bude podľa Pellegriniho na piatich pilieroch, ich cieľom bude sociálne spravodlivé, zdravé, zelené, bezpečné a moderné Slovensko.

„Máme už teraz pripravené konkrétne vízie pre oblasť dostupného bývania, podpory inovácií, či dlhodobú stratégiu rozvoja vidieka, ale aj oblasti športu. Tieto predstavíme pravdepodobne ihneď začiatkom jesene. V najbližších mesiacoch budeme ďalej intenzívne pracovať na konkrétnom programe v oblasti dlhodobej zdravotno-sociálnej starostlivosti, kultúry a ďalších,“ povedal Pellegrini.

Avizoval zavedenie ekonomického štartovacieho balíčka pre absolventov škôl, zvýšenie príspevku pri narodení dieťaťa, materskej dávky i rodičovského príspevku.

Strana Hlas-SD má aktuálne vyše tisíc členov, dlhodobo sa umiestňuje na prvom mieste v prieskumoch verejnej mienky. Agentúra Ako vo svojom poslednom prieskume od 7. do 11. júna namerala strane voličskú podporu na úrovni 21 percent.

Hlas-SD by tak v parlamente obsadila 39 poslaneckých mandátov. Líder strany Peter Pellegrini zároveň patrí k najdôveryhodnejším politikom na Slovensku. Podľa prieskumu, ktorý pre televíziu Markíza robila začiatkom júna agentúra Focus na vzorke 1 011 respondentov, mu dôveruje 44 percent opýtaných.

- Reklama -