Česko: Pri búrkach na Morave zomrela aj Slovenka

1
Foto: facebook Polícia SR

Počas búrok a tornáda, ktoré zasiahlo mestá a dediny na Južnej Morave prišla po páde železnej konštrukcie o život aj žena zo Slovenska. Prešovčanka zomrela v obci Lužice (okres Hodonín), mieri za ňou aj zvyšok rodiny.

„Podľa našich zistení bola mladá žena, ktorá zahynula pod kovovou konštrukciou, pôvodom Prešovčanka, žijúca v Českej republike. Jej ešte nenarodené bábätko náraz kovovej konštrukcie tiež neprežilo. Martina bola dcérou známeho hudobníka, Františka Cmara zo skupiny Mloci,“ uvádza prešovský Korzár. Pre denník túto informáciu potvrdil aj otec obete.

Južnú Moravu vo štvrtok 24. júna zasiahli silné búrky, počas ktorých sa objavilo aj tornádo. Veterný vír, ktorý sa prehnal Břeclavskom a Hodonínskom, zanechal veľké škody a podľa českých médií stovky zranených i obete na životoch. V dôsledku štvrtkových silných búrok a tornáda na južnej Morave zomreli minimálne piati ľudia. Dnes ráno to oznámila hovorkyňa juhomoravských záchranárov Michaela Bothová, na ktorú sa odvoláva spravodajská televízia ČT24.

- Reklama -

1 komentár

  1. A Bohužiaľ, čoraz extrémnejšie počasie bude pokračovať, aj vďaka Galaktickému zoradeniu a zostupu Bolon Yokte Ku na svet pred koncom Veľkého Precesného roku( Anno Magnus) a prerodením starého sveta v nový svet, nový Precesný rok a nový vek, vrátane novej civilizácie! Bohužiaľ,ludia sú nevzdelaní čo do antických archeo-astronómií! 2.Príchod Krista je veľmi blízko!

Comments are closed.