Mikulec zostáva ministrom vnútra, nedôveru mu vyslovilo iba 53 poslancov

1
minister vnútra Roman Mikulec (Foto: SITA/ Ľudovít Vaniher)

Roman Mikulec (OĽaNO) zostáva ministrom vnútra. Za návrh na vyslovenie nedôvery totiž hlasovalo 53 zo 135 prítomných poslancov. Na odvolanie ministra z funkcie je pritom potrebná nadpolovičná väčšina všetkých členov zákonodarného orgánu, teda za sa musí vysloviť minimálne 76 z nich.

Ministrovi vnútra vyslovili nedôveru opoziční poslanci zo strán Smer – sociálna demokracia (Smer-SD), Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) a nezaradení poslanci parlamentu okolo Petra Pellegriniho a Štefana Kuffu. Pri hlasovaní sa zdržalo deväť poslancov hnutia Sme rodina či Peter Kremský z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

Mimoriadnu schôdzu k predmetnému bodu iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). V odôvodnení návrhu poslanci strany uviedli, že široko medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra nezvláda riadenie tohto rezortu. „Organizačné súčasti ministerstva vnútra zodpovedné za ochranu ústavného zriadenia, verejného poriadku a bezpečnosti sú podozrivé z postupov nemajúcich obdobu v demokratickej spoločnosti a nebezpečnejších o to viac, že sú súčasťou politického súboja,” dodávajú. Spomínajú v ňom aj takzvaných univerzálnych svedkov, ktorí „dostávajú od príslušníkov polície informácie o prebiehajúcom trestnom konaní a úkonoch vyšetrovania, osobitne o výpovediach iných svedkov”.

- Reklama -

1 komentár

  1. Dôveru mu dalo 53 zo 135 tak čo to za kokotina žae ostal pokiaľ dobre počítam tak 53 je menšina,,,, kurva to je ale demokracia!!! Ale čo sa tu čudovať ak prezident je zvolený tiež len menšinov,,,teda aby som bol presný tak ,, väčšinou z menšiny,, tomu sa povie demokracia ale taká totalitna ,gde menšina vládne!!!

Comments are closed.