Očkovacia kampaň v EÚ je podľa von der Leyenovej úspešná

1
predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová (Foto: TASR/AP)

Očkovacia kampaň proti koronavírusu v Európskej únii (EÚ) je aj napriek pomalému štartu podľa predsedníčky Európskej komisie úspešná. Ursula von der Leyenová sa vyjadrila, že euroblok je „jediný región na svete, ktorému sa podarilo zásobovať vlastné obyvateľstvo a spravodlivo sa deliť s ostatnými“. EÚ je podľa jej slov tiež popredný vývozca vakcín na svete.

Na podujatí, ktoré zorganizovala nemecká televízia WDR, von der Leyenová uviedla, že do konca tohto týždňa do Európy doručia 260 miliónov dávok vakcín. Politička uznala, že krajiny ako USA a Spojené kráľovstvo boli na začiatku rýchlejšie, ale uviedla, že „to sa časom dostalo do perspektívy“.

„Áno, na začiatku bolo veľa kritiky voči Európskej únii. Čo sa však nakoniec počíta je, že Európska únia spoľahlivo denne dodáva vakcíny svojim 450 miliónom občanov a že môžeme povedať, že sme sa tam dostali spoločne ako komunita. Podľa toho je naša európska očkovacia kampaň úspechom,“ povedala von der Leyenová.

- Reklama -

1 komentár

  1. Očkovacia kampaň či jednostranná očkovacia propaganda? Žiadny názor, ktorý by poukazoval na riziká, je neprípustný. Dobrovoľnosť očkovania je asi taká, ako Matovičove dobrovoľné testovanie v novembri 2020.

Comments are closed.