Korčok: Izrael má právo na obranu svojho územia

1
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (SaS) Foto: TASR

Izrael má právo na obranu svojho územia a zaistenie bezpečnosti svojich občanov. Na mimoriadnom zasadnutí ministrov zahraničných vecí členských krajín Európskej únie ku kritickej situácii v Izraeli a pásme Gazy to povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS). Podľa šéfa slovenskej diplomacie bude potrebné hľadať riešenie situácie za rokovacím stolom.

„Slovenská republika ostro odsudzuje útoky, za ktoré nesie zodpovednosť radikálne hnutie Hamás a ďalšie militantné organizácie v pásme Gazy. Izrael má právo na obranu svojho územia a zaručenie bezpečnosti svojich občanov. Zároveň však vyzývam k bezodkladnej deeskalácii a k maximálnej zdržanlivosti pri používaní vojenských a donucovacích prostriedkov s ohľadom na bezpečnosť civilného obyvateľstva,“ povedal Korčok. Život nevinných obetí má podľa neho rovnakú cenu všade na svete a Izrael a Palestína nie sú výnimkou.

Dodal, že v posledných dňoch bolo na Izrael vystrelených vyše tritisíc rakiet namierených proti civilnému obyvateľstvu. Hlavným výstupom dnešného rokovania ministrov zahraničných vecí je preto dôrazný apel na okamžité prímerie a dodržiavanie princípov medzinárodného a humanitárneho práva.

- Reklama -

1 komentár

  1. P Korčok , ako obyčajne cituje slová prezidenta režimu USA p.Bidena ! Ale čo tie územia , ktoré nie sú Izraelské , napriek tomu ich využívajú izraelci , lebo sú UKRADNUTÉ ?! To sú Palestínske územia !!!

Comments are closed.