Saková: Vláda sa otočila slovenským rodinám chrbtom

1
Denisa Saková (Hlas-SD) (Foto: Kancelária NR SR)

“Zalepiť oči príspevkom len pre rodiny v hmotnej núdzi… Pre mňa, ako rodiča a matku týmto stratila vláda absolútne dôveru v ich sľuboch o podpore rodín a našich detí,” kritizuje postoj vlády k jednorazovej pomoci pre rodiny, ktorá vládnymi politikmi neprešla, poslankyňa NR SR Denisa Saková (Hlas-SD).

“Slovenské rodiny sú druhé v rade, ktoré si po zdravotníckych pracovníkov najviac vytrpeli počas pandémie. Rodičia sa bez rozdielu museli starať o svoje deti doma, keďže sme mali na Slovensku zatvorené školy takmer najdlhšie, spomedzi všetkých európskych krajín. Rodičia suplovali kuchárky, opatrovateľky, vychovávateľky, učiteľky, ale aj kamarátov a spolužiakov a túto extrémne náročnú situáciu si museli zosúladiť so svojou prácou. Mnohí z nich pocítili pandémiu nielen v podobe zdravotných problémoch blízkych, ale aj na výpadku príjmov pre svoje rodiny a zvýšením výdavkov,” pripomína nedávne dlhé mesiace koronakrízy Saková.

Osobne je Saková hlboko sklamaná postojom vlády. “Drvivá väčšina rodičov si podľa tejto vlády nezaslúži za všetko, čím si počas pandémie museli prejsť NIČ!!!,” uviedla s tým, že vláda opäť zlyhala tam, kde ľudia najviac potrebujú jej podporu a pomoc.

“Zalepiť oči príspevkom len pre rodiny v hmotnej núdzi, je vizitka, ako si rodinnú politiku na Slovensku predstavuje táto koalícia. Nepodporiť ani eurom rodiny, kde rodičia pracujú, platia dane a snažia sa čo najviac bojovať s pandémiou, aby nezanechala následky na výchove a vzdelaní detí je hanbou celej tejto vlády. Pre mňa, ako rodiča a matku týmto stratila vláda absolútne dôveru v ich sľuboch o podpore rodín a našich detí,” vyhlásila Saková.

- Reklama -

1 komentár

  1. Saková v komisii o Lučanskom zlyhala jediný spravodlivý tam bol M,.Kotleba i keď Lučanský ho prensledoval ! Smutné až do románu.!

Comments are closed.