Kolíková zostáva ministerkou spravodlivosti

0
ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) Foto: SITA/Branislav Bibel

Mária Kolíková (Za ľudí) zostáva ministerkou spravodlivosti. Za návrh na vyslovenie nedôvery hlasovalo 51 z prítomných 117 poslancov. Mimoriadnu schôdzu iniciovala strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD).

Foto: PL.sk

Jediným koaličným poslancom, ktorý hlasoval za odvolanie ministerky spravodlivosti je Martin Čepček (OĽaNO). Zdržali sa dvaja, a to Róbert Halák a Radovan Marcinčin (obaja OĽaNO). Na hlasovaní sa nezúčastnilo z hnutia OĽaNO 27 poslancov.

Opoziční poslanci v návrhu na vyslovenie nedôvery uvádzali, že od nástupu do funkcie ministerky spravodlivosti Kolíková preukazuje veľkú mieru neodbornosti. „Prakticky všetky návrhy, ktoré predložila, boli podrobené rozsiahlej odbornej kritike a často museli byť dopracované na pôde NR SR,” uviedli. Podľa opozície ministerka zlyhala aj pri tragických udalostiach týkajúcich sa osôb držaných za zvláštnych okolností vo väzbe.

„Mária Kolíková je bez akýchkoľvek pochybností spoluvlastníčkou firmy MK Real, s.r.o. Ďalšími spoluvlastníkmi tejto firmy sú brat a matka ministerky a konateľkou je nevlastná sestra ministerky. Konateľka bola v januári 2020 právoplatne odsúdená za spreneveru takmer 16-tisíc eur, ktoré patrili majiteľom bytov v bytových domoch v Moste pri Bratislave, ktoré spravovala rodinná firma Kolíkovcov MK Real, s.r.o.,” doplnili poslanci v návrhu.

- Reklama -