Lehotský: Odvolávajú Kolíkovú, aby dostali z väzby kamošov

1
ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Foto: SITA/Branislav Bibel)

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) je dnes garanciou, že slovenské súdnictvo sa mení, že Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) strácajú svoj vplyv na slovenských súdoch a prokuratúre. Je pre nich prekážkou, preto tie vymyslené kauzy a nezmyselná diskreditácia. V parlamentnej rozprave k návrhu na odvolanie Kolíkovej z funkcie šéfky rezortu spravodlivosti to povedal Tomáš Lehotský (Za ľudí).

„Jediným cieľom tejto mimoriadnej schôdze je pokus ľudí okolo Fica a Pellegriniho, aby si udržali vplyv v slovenskom súdnictve. Veľa ich ´kamošov´dnes sedí vo väzbe a rozpráva. Potrebujú ich dostať von. O to tu dnes hrajú,” doplnil Lehotský. Poukázal na to, že v justícii sa po voľbách stihlo za krátky čas urobiť veľa s jediným cieľom, ktorým je očista súdnictva a návrat spravodlivosti po rokoch budovania mafiánskeho štátu. Podotkol, že parlament schválil reformu justície ústavnou väčšinou.

Tomáš Lehotský (Za ľudí) Foto: facebook T.Lehotského

Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa čuduje, ako môže Kolíková vydržať tento tlak a „držať sa stoličky za každú cenu”. Smer-SD sa snaží podľa neho poukazovať na „reálne zlodejiny” Kolíkovej a tvrdí, že je to bežná opozičná agenda.

Ondrej Dostál (klub SaS) vyjadril v mene poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Kolíkovej plnú podporu. „Dôvody, s ktorými prichádza opozícia a ktorými chce zdôvodniť svoj návrh na vyslovenie nedôvery Márii Kolíkovej, sú nedostatočné, nedôveryhodné až absurdné,” povedal s tým, že Kolíková podľa neho viackrát odpovedala na otázky a podrobne a dôveryhodne vysvetlila všetky výhrady, ktoré sú voči nej vznášané. „Každý, kto to s bojom proti korupcii myslí vážne, by dnes mal hlasovať proti vysloveniu nedôvery ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej,” zdôraznil Dostál.

poslanec parlamentu za stranu Sloboda a Solidarita Ondrej Dostál (Foto: SITA/Kancelária Národnej rady SR)

Bývalý koaličný poslanec za stranu Za ľudí Miroslav Kollár (nezaradený) vo svojom profile na sociálnej sieti uviedol, že to, čo sa dnes deje v parlamente, je úplne zbytočné a mimoriadne hanebné divadlo. „Podrobne som si prešiel argumentáciu tých, čo predložili návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej a úprimne hovorím, že je to podľa mňa nesúrodá znôška indícií a obvinení, ktoré sa však týkajú jej príbuzných, ale nie jej,” dodal. Z toho, čo podľa vlastných slov počúva, kritici Kolíkovej nemajú ani jeden dôkaz priamo voči ministerke. V hlasovaní Kolíkovú podporí.

poslanec NR SR Miroslav Kollár (Spolu) Foto: SITA/Branislav Bibel

Podporu Kolíkovej deklaruje aj ďalší bývalý stranícky kolega Tomáš Valášek (nezaradený). „Pozorne som si prečítal obvinenia na jej adresu, vypočul si opozíciu v parlamente a porozprával som sa o veci so samotnou ministerkou. Môj záver je, že Smer varí z vody, dôkaz o pochybení hodného odvolania som od opozície nepočul,” napísal vo svojom profile na sociálnej sieti.

Opoziční poslanci v návrhu na vyslovenie nedôvery uvádzajú, že od nástupu do funkcie ministerky spravodlivosti Kolíková preukazuje veľkú mieru neodbornosti. „Prakticky všetky návrhy, ktoré predložila, boli podrobené rozsiahlej odbornej kritike a často museli byť dopracované na pôde NR SR,” uviedli. Podľa opozície ministerka zlyhala aj pri tragických udalostiach týkajúcich sa osôb držaných za zvláštnych okolností vo väzbe. „Mária Kolíková je bez akýchkoľvek pochybností spoluvlastníčkou firmy MK Real, s.r.o. Ďalšími spoluvlastníkmi tejto firmy sú brat a matka ministerky a konateľkou je nevlastná sestra ministerky. Konateľka bola v januári 2020 právoplatne odsúdená za spreneveru takmer 16-tisíc eur, ktoré patrili majiteľom bytov v bytových domoch v Moste pri Bratislave, ktoré spravovala rodinná firma Kolíkovcov MK Real, s.r.o.,” doplnili poslanci v návrhu.

- Reklama -

1 komentár

  1. Nuž, tak ako celá stranička “dobrého anjela ” Kisku, tak aj ministerka Kolíková sú v Parlamente najmä preto, aby chránili “veľkého neziskového guru a dobrodinca” Kisku pred vyšetrovaním a dovyšetrovaním jeho kauz a iste aj kadejakých iných kšeftov či kšeftárov kšeftov ( Remišová a jej manžel, Kolíková a jej rodina a pod.) či ďalších kamarátov tohto zoskupenia. Veď kto by sa už z týchto “slušných ľudí” dobrovoľne vzdal možností, ktoré cez svoju vládu a poslancov majú?! Takto to na tom našom krásnom Slovensku (dokedy krásnom?!) vyzerá s politikou a politikmi. Dúfam, že sa aspoň všetci budeme môcť vyjadriť v platnom referende a nebudeme zbabelo mlčať. Musíme prísť hlasovať naozaj všetci!!! Máme veľkú šancu vrátiť Slovensku spokojnosť, prosperitu, normálny život. K tomu však potrebujeme nájsť naozaj čestných , odvážnych, vlastenecky cítiacich. múdrych a rozvážnych politikov. Dajme sa do hľadania a zvoľme si len takých!!!Priznávam, že to bude naozaj veľmi ťažká úloha.

Comments are closed.