Podmanický upozorňuje na Kisku mladšieho. Pracoval vo firme, kde sa udiali výbuchy

1
poslanec NR SR Ján Podmanický (Foto: facebook J.Podmanického)

Výbuch v muničnom sklade vo Vrběticích narušil diplomatické vzťahy medzi Českom a Ruskom a po vyhostení diplomatov oboma krajinami nevieme ako sa ešte budú vyvíjať ďalej. Čo je ale určite pozoruhodné, je skutočnosť, že v inkriminovanom čase vo firme Bochemia, v ktorej prevádzke sa udiali medializované výbuchy, pôsobil syn bývalého prezidenta, Andrej Kiska mladší. A poslanec NR SR Ján Podmanický (Život – Národná strana) upriamuje pozornosť na otázniky s tým súvisiace.

“Informácia o tom, že syn nášho vtedajšieho prezidenta Kisku pracoval vo firme spojenej s výbuchmi údajne zapríčinenými ruskou GRU je nepochybne zaujímavá a stála by za hlbšiu investigatívu. Prečo potom také mlčanie v našich aj českých médiách? Predstavme si aký humbuk by robili médiá, keby išlo napríklad o syna prezidenta Gašparoviča!”- upozorňuje Podmanický.

Poslanec ďalej pripomína, že všetci vedia o nadpriemerných vzťahoch Andreja Kisku s USA. “Môže napríklad minister Korčok vylúčiť, že vehementné presadzovanie tzv. ruskej stopy nesúvisí len a len s tým, aby sa neupriamovala pozornosť na stopu vedúcu od Andreja Kisku niekde inde?” – pýta sa Podmanický.

Politik ďalej rozoberá, že by bolo dobré vedieť, či Kiska ako prezident nebol pri svojich stanoviskách proti Rusku ovplyvnený aj podnikaním svojho syna? “Môže Andrej Kiska garantovať občanom Slovenska, že počas vojenského konfliktu na ukrajinsko-ruskej hranici, rozhodoval ako prezident úplne autonómne a nezávisle?” – znie otázka podľa Podmanického.

“Som prekvapený, že tak zásadná informácia o synovi vtedajšieho prezidenta – resp. o jeho pôsobení vo firme obchodujúcej so zbraňami na Ukrajine – nebola témou vtedajšej politiky na Slovensku. Dostala by sa vôbec strana A. Kisku Za ľudí do parlamentu, keby mali ľudia dostatok informácií?” – uzatvára Podmanický.

K téme sa medzitým vyjadril aj Andrej Kiska mladší. “V Bochemii som len v dozornej rade, nemám informácie o ich každodenných biznis aktivitách,” vyhlásil s tým, že Bochemia je investíciou fondu Benson Oak, pre ktorý pracoval na plný úväzok predtým, než nastúpil do Credo Ventures. Keďže je Benson Oak zároveň investorom v Credo Ventures, tak niekedy vypomáha Benson Oak aj naďalej.

Spoločnosť Bochemia utrpela v súvislosti s výbuchmi škodu za miliardu korún (vyše 38 a pol milióna eur), a to za neuskutočnené obchody kvôli škode na majetku. 

- Reklama -

1 komentár

  1. toto hodnotenie pána Podmanického s istotou , nie je ďaleko od pravdy ak nie celkom skutočná pravda. Lebo špinavostí od Kisku sme si zažili za jeho prezidentovania až, až, Neje ďaleko od skutočnosti ešte v živej pamäti so zbraňami v Afrike. Tak isto sa dá očakávať aj následné špinavosti, je to bezcharakterný polo človek a jeho synáčik to nebude mať ďaleko k jeho činom.

Comments are closed.