Polícia v Prahe zadržala sedem ľudí, ktorí postriekali kečupom múr ruskej ambasády

1
Vchod do ruskej ambasády v Prahe. Zdroj: SITA

Česká polícia v noci na nedeľu zadržala sedem ľudí, ktorí postriekali kečupom múr pred ruským veľvyslanectvom v Prahe. Vec vyšetruje ako priestupok.

Kečup mal symbolizovať krv a pripomenúť dve obete výbuchu muničných skladov vo Vrběticiach, do ktorého boli zrejme zapojení ruskí agenti, povedal jeden z aktérov spontánnej protestnej akcie.

“Teroristický režim” ruského prezidenta Vladimira Putina “má na rukách krv, teraz už aj českých občanov,” povedal pre TV Nova jeden z účastníkov. Incident sa podľa televízie odohral približne o 2.00 h ráno. V nedeľu ráno bol už múr okolo ambasády vyčistený, píše server Lidovky.cz.

Český vicepremiér a dočasný minister zahraničných vecí Jan Hamáček v sobotu oznámil vyhostenie 18 pracovníkov ruskej ambasády v Prahe, ktorí boli identifikovaní ako dôstojníci tajných služieb. Na opustenie ČR dostali 48 hodín.

Dôvodom vyhostenia je podozrenie zo zapojenia dôstojníkov ruskej vojenskej rozviedky do výbuchu muničných skladov v obci Vrbětice v Zlínskom kraji z októbra a decembra 2014.

- Reklama -

1 komentár

  1. *vymazana nadavka* Cesi nepochopili ze tato protiruska propaganda sponzorovana zapadom je roki stvana peoti Ruskemu rezimu…*vymazana nadavka* otvorte oci….Tie zbrane mali ist proti Ruskym obcanom preto sa chceli chranit..lebo Cesi sy uz zapredany aj zo slovakmi su plateny Sorosom na ovladnutie Europy…ale jastrabovi sa to nepodari..dostane priucku od medveda a praaavom.

Comments are closed.