SaS odsudzuje nátlak voči ŠÚKL a útoky na Baťovú

3
Richard Sulík (SaS) (Foto: TASR)

Strana SaS stojí za vedeckými autoritami na Slovensku, konkrétne aj za Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) a jeho riaditeľkou Zuzanou Baťovou. Strana to vyhlásila v reakcii na štvrtkovú (15. 4.) tlačovú konferenciu ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) v súvislosti s vakcínou Sputnik V.

“Je nevyhnutné, aby tento úrad (ŠÚKL,pozn.) pracoval nestranne. Aj preto odsudzujeme akýkoľvek politický nátlak voči ŠÚKL a nemôžeme súhlasiť ani s osobnými útokmi na pani riaditeľku, ktoré sa dotýkajú jej rodiny,” uviedla strana SaS.

Matovič vo štvrtok informoval, že vakcína Sputnik V prešla všetkými testami Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied. O stanovisku ŠÚKL v tejto súvislosti hovoril ako o politickom blude a opakovane kritizoval šéfku ŠÚKL. Kritizoval novinárov aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorú označil za zaujatú. Priznal, že zmluvu k nákupu vakcíny nečítal. Pripustil, že ruská strana žiada vrátiť vakcínu, pretože sme za ňu nezaplatili včas.

- Reklama -

3 KOMENTÁRE

  1. Celá vládna SRALABANDA CHLÓR a CHAMRAĎ, konečne odíďte. Rob8te hanbu Slovensku pred celým svetom. Rozvratili ste za jeden rok fungujuci štát, testujete obyvateľstvo a vykonavate na ňom medicínske študie, obmedzili ste nám všetky možné práva, slobodu, nerešpektujete zákony, ani Ústavu SR, zabili ste generála LUČANSKÉHO, odíďte do minulosti a zoberte si so sebou aj najlepšiu americkú prezidentku na Slovensku, hlupaňu a podvodníčku so vzdelaním, Sorošovu zamestnankyňu, podvodníčku so skládkou odpadu v Pezinku. STE NEHODNÍ REPREZENTOVAŤ NAŠU BÝVALÚ KRÁSNU VLASŤ.
    ODÍĎTE A ČAKAJTE NA SPRAVODLIVOSŤ, KTORÚ NA VÁS VYKONÁ SLOVENSKÝ NÁROD.
    ODPORNÝ TUPOHLAV SULÍK PRE TEBA A MATOVIČA SI CHYSTÁME OSOBITNÉ SVEDECTVÁ O VAŠICH, ZAVRHNUTIAHODNÝCH SKUTKOCH SPÁCHANÝCH NA SLOVENSKOM NÁRODE.
    Sulik, drž ústa, nie balónik.

    HRA SKONČILA! GAME OVER! Aby rozumela aj šuhajda z Hradu.

Comments are closed.